DF: GRAĐANI ĆE MASOVNO IZAĆI NA PROTESTE! - Volim Podgoricu

DF: GRAĐANI ĆE MASOVNO IZAĆI NA PROTESTE!

Nakon više mjeseci intenzivnih i ozbiljnih priprema, uz obilazak čitave Crne Gore i razgovore sa hiljadama građana, potpuno smo spremni da krenemo u proces koji će dovesti do uspostavljanja demokratskih standarda i promjena na koje se čeka decenijama, saopštio je uoči sjutrašnjih protesta Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Demokratskog fronta.

Mandić je u razgovoru za Dan istakao da je Demokratski front uložio ogromne napore da protesti budu mirni i pripremljeni na najvišem nivou, a „bićemo spremni da reagujemo na bilo kakvu provokaciju onih koji bi eventualno „zalutali“ ispred Skupštine Crne Gore”.

„Sigurni smo da će građani pružiti masovnu podršku našim zahtjevima, jer Crna Gora ne može biti normalno društvo ukoliko u njoj ni nakon 26 godina od pada Berlinskog zida ne postoje uslovi za održavanje regularnih izbora. Mi smo se odlučili za ovaj metod političke borbe kako bismo stali na put prevarama i krađi i izborili se za nešto što je većina država istočne Evrope osgvarila još krajem osamdesetih godina prošlog vijeka“, kazao je Mandić.

On je pozvao građane da dođu na proteste i da se odlučnom i hrabrom akcijom, kakko kaže, izbore za izvjesniju budućnost „jer nam niko sa strane neće donijeti slobodu, za nju se moramo sami izboriti, a život je potvrdio da i sloboda traži ljude“.

Prema njegovim riječima najveća i neposredna opasnost za Crnu Goru su Milo Đukanović i njegovi dugogodišnji saradnici u organizovanom kriminalnom poduhvatu uništavanja i pljačkanja države.

„Sada vidimo kako se pod raznim pritiscima hapse niži funkcioneri DPS-a, a najavljuju se i nova hapšenja. Dakle, oni su između sebe počeli da se cinkare, hapse i otkrivaju najveće prljavštine jedni o drugima“, dodao je on.

Prema njegovinm riječima kada su krenuli u priču o protestima, prvenstveno su se obratili građanima, jer je narod u suštini najbitniji činilac svakog vaninstitucionalnog djelovanja.

„Podrška SNP-a je veoma značajna i očekujemo da ona ne bude kratkoročna jer bi njihova stranačka infrastruktura mogla značajno doprinijeti našoj akciji da istrajemo do konačnog ispunjavanja cilja. Današnji glasači SNP-a imaju posebnu obavezu da u nedjelju budu pred Skupštinom Crne Gore i nastave tamo gdje su stali osnivači te partije kada su se na sličan način borili protiv izbornih krađa“, rekao je Mandić između ostalog.

1 komentar

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com