Mitropolit Mihailo podiže tenzije: Protesti neće proći bez incidenata! - Volim Podgoricu

Mitropolit Mihailo podiže tenzije: Protesti neće proći bez incidenata!

Mitropolit CPC Mihailo ukazao je da se sjutrašnji protesti u Podgorici organizuju na veliki hrišćanski praznik Krstovdan, te da je namjera Srpske pravoslavne crkve da vjernike, nakon službe u Hramu u Podgorici, uputi pred Skupštinu.

“Predstojeće demonstracije zakazane za 27. septembar ove godine organizuju se upravo na veliki hrišćanskim praznik Krstovdan, kako bi se, u hramu okupljeni vjernici, poslali pod šator ispred zgrade Skupštine, sa krajnje tendencioznom rušilačkom namjerom i u dogovoru sa srpskim opozicionim partijama,  po već viđenom scenariju, prlikom organizacije okruglih stolova u Bijelom Polju, Kotoru, Podgorici, u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti” kaže Mihailo.

Mihailo je dodao da se iz ovoga vidi da je SPC u Crnoj Gori primarno politička organizacija sa ciljem rušenja države CG i svih crnogorskih vrijednosti.

“Sve izloženo i dosadašnje iskustvo nam govori da i ovaj protest neće proći bez incidenata”, kaže u saopštenju.

On podsjeća da je to već, oprobani scenario i da SPC to radi u dogovoru sa srpskim opozicionim partijama, sa ciljem rušenja crnogorske države svih njenih vrijednosti.

“Podsjećamo javnost da je povodom nekoliko dosadašnjih pokušaja destabilizacije i urušavanja države Crne Gore i njenog legitimnog ustavnog poretka u manastirima u Mainama, Dajbabama i u hramu u Podgorici, srpski mitropolit u Crnoj Gori okupljao srpske političke partije sa ciljem da izvrše zadatke, ne samo osporavanja crnogorske države, njenog identiteta i Crnogorske pravoslavne crkve, već da ih vrate u 1918. godinu”, kaže Mihailo.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com