Sela u Pipreima dobila VODU - Volim Podgoricu

Sela u Pipreima dobila VODU

Mještani piperskih sela Liša, Nikolići, Brajalovica i Brijeg danas su dobili vodovod, koji će riješiti problem vodosnabdijevanja za 15 domaćinstava, sa mogućnošću novih priključaka.

Voda će, kako su ocjenili mještani, presudno biti važna za dalji razvoj poljoprivrede i povratak mladih u taj kraj.

Predsjednik Mjesne zajednice Stijena Piperi Mijo Nikolić objasnio je da su i mještani finansijski učestvovali u izgradnji kako bi se iskopao cjevovod, i pripremili prostor za gradnju dvije buster stanice za dizanje vode na više kote.

“Nije to samo voda za 15 domaćinstava, uskoro će ih biti više. Već imamo najave zainteresovanih da kupe placeve na prostoru ovog sela, sa namjerom da grade kuće. Uvjeren sam da je kjedan od glavnih razloga vodovod”, kazao je Nikolić.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović je kazao da je otvaranje vodovoda rezultat timskog rada.

“Ako moram da nekoga izdvojim onda ste to vi, jer ste dali ogroman doprinos učešćem u finansiranju projekta da bi se posao završio. To je najbolji primjer kako treba da radimo svi zajedno, u saradnji sa mjesnom zajednicom, Vodovodom, domaćinstvima i Ministarstvom postići ćemo više”, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, u ovom momentu se rade četiri vodovoda na području Pipera, “do kraja godine završićemo sve”.

“Za mene je važno da otvaramo dalje nove projekte, da sredimo put, obnovimo školu, a onda dalje korak po korak. Napravićemo više koraka ako budemo radili i dalje zajedno”, poručio je Ivanović.

Ministar je, kako je saopšteno, sa mještanima razgovarao o mogućnostima da uz mjere i projekte podrške Ministarstva povećaju proizvodnju, ali i naprave preradu na porodičnim gazdinstvima, kako bi ostvarivali veće prihode.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com