Ovo su signali koji govore da ćete za MJESEC dana dobiti INFARKT! - Volim Podgoricu

Ovo su signali koji govore da ćete za MJESEC dana dobiti INFARKT!

Opšte je poznato da u današnje vrijeme, kada ljudi najviše misle o poslu i bore sa mnogim problemima, nemaju dovoljno vremena da se posvete sebi i svom zdravlju. Ipak, tijelo ima granicu dokle može da trpi. Ne dozvolite da vam šalje signale da nešto nije u redu, a da ih vi zanemarujete. Ovo su glavni znaci na koje morate da obratite pažnju.

Umor ili nesanica

Ukoliko se osjećate izmoreno, a nemate neki konkretan razlog za to, moguće je da vam je smanjen dotok krvi u srce. Posledično srce pokušava da pumpa što više, a to uzrokuje malaksalost i umor.

Kratak dah

Kada srce dobija manje krvi i u pluća stiže manje kiseonika. Posljedica toga je naravno kraće i otežano disanje.

Preznojavanje, vrtoglavica i mučnina

Iako biste pomislili da su ovo simptomi za trudnoću, zapravo se može raditi o nečemu mnogo ozbiljnijem. Ovaj simptom naročito je izražen kada osoba naglo ustane, jer krv ne uspjeva na vrijeme da stigne do mozga.

Slabost mišića

Kao što i pluća pate od manjka kiseonika ukoliko srce dobija manje krvi, isto tako i cio organizam ostaje uskraćen za kiseonik, pa i on loše funkcioniše. Ovo se najčešće manifestuje kroz malaksalost u mišićima.

Neprijatan osjećaj u grudima

Što se arterija više sužava, onemogućavajući normalan protvok krvi, to se pojačava “žiganje” u predjelu grudi. S vremenom, počinju probadanja, a potom i bol.

Ukoliko osjećate bilo koje, ili možda sve od ovih simptoma, obratite se ljekaru kako bi izvršio neophodne analize. Znate onu staru “bolje spriječiti nego liječiti”.

(Srbija danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com