PODGORICA: Hitno riješiti problem gužvi u “Limenci” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Hitno riješiti problem gužvi u “Limenci”

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova i resornog ministra, da pod hitno riješi problem gužvi pred šalterima područne jedinice za Upravne unutrašnje poslove Podgorica, prilikom izdavanje ličnih dokumenata.

U ovoj partiji su napomenuli da taj problem već godinama muči građane Podgorice.

– Nekada je problem bio nedovoljan broj šaltera, a sada, nakon renoviranja “Limenke“, problem je nedovoljan broj šalterskih radnika. Tako iz godine u godinu, trpe građani, čekaju, nerviraju se, a traženi dokument u određenim situacijama moraju imati. Dobro znamo da bez lične karte, vozačke dozvole, pasoša, oružnog lista, dozvole za boravak stranaca, izvoda i raznih uvjerenja, građani ne mogu rešavati neke lične potrebe. Čudi ponašanje odgovornih u MUP-u ako nijesu za ove godine izvukli neku pouku i sada kada su stvoreni uslovi učinili sve da građanima omoguće lakši i brži dolazak do traženog dokumenta, navode u ovoj partiji.

SNP predlaže da odgovorni u MUP-u pod hitno riješe ovaj problem i građanima pomognu da ne čekaju u dugim redovima radi dobijanja ličnih dokumenata.

” “Limenkom” se mora baviti Tužilaštvo, ali to nije razlog da se svojim poslom ne počnu baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i resorni ministar”, ističu u SNP-u.

Jedno od rješenja, kako navode, bilo bi da Podgorica ima dvije područne jedinice za Upravne unutrašnje poslove.

-Ta podjela bi mogla da se izvrši na područnu jedinicu za Upravne unutrašnje poslove na lijevoj a druga na desnoj obali Morače. Sada, kada je kompjuterska obrada u potpunosti zaživjela to ne bi bio problem, a gužve bi se znatno smanjile i građani bi svoja lična dokumenta dobijali na brz i efikasan način, smatraju u SNP-u.

U ovom slučaju, dodaju oni, odgovorni iz  MUP-a svoju neefikasnost ne bi pravdali time što su odsutni šalterski radnici nego bi usluge bile dovedene na jedan veći nivo.

Naglašavaju da je dobar primjer otvaranje šaltera u gradskim opštinama Tuzi i Golubovci.

-Ovo predlažemo iz jednog jedinog razloga – kako bi se građanima olakšao dolazak do ličnih dokumenata, jer ovo kako se do sada radi, pokazalo se veoma loše, odnosno, kako ne treba raditi, poručuju u SNP-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com