PODGORICA: Neće biti gej semafora, a evo i zbog čega - Volim Podgoricu

PODGORICA: Neće biti gej semafora, a evo i zbog čega

U Podgorici i Nišiću neće biti gay friendli semafora, odnosno semafora na kojima su nacrtani istopolni parovi, saopštili su iz LGBT foruma progres koji je bio inicijator ove akcije u saradnji sa nevladinim organizacijama Hiperion i LGBTIQ Socijalni centar.

Iz opštine Nikšić, i pored brojnih urgenicija, nikada nisu dobili odgovor, a Glavni grad Podgorica je, preko Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, odgovorio bez, kako kažu, dovoljno jasnog obrazloženja.

 -Inicijativa lokalnim vlastima Nikšića i Podgorice da svjetlosna signalizacija ba raskrsnicama bude u funkciji socijalne inkluzije i prihvatanja LGBT osoba tokom trajanja parada, odnosno da budu postavljeni takozvani gay friendy semafori u ovim gradovima nije urodila plodom, saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

“Navodno iinicijativi grupe nevladinih organizacija nije moguće udovoljiti zbog propisa o saobraćajnoj signalizaciji koje donosi Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uz saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova pa zato i nema uslova programske led diode postaviti na način kako su predložile ove LGBT NVO”, piše u saopštenju.

Podsjetili su da su i od ministra saobraćaja i pomorstva, zatražili da naloži izmjene i dopune Pravilnika o saobraćajnoij signalizaciji od 18. jula prošle godine kako bi i crnogorski gradovi, poput niza evropskih, imali ovu inkluzivnu mogućnost.

“Od nadležnih sekretarijata opštine Nikšić i Glavnog grada Podgorica zatraženo je da razmotre mogućnost da se programski led diode na semaforima u Nikšiću i Podgorici, na raskrsnicama u centru grada, postave tako kako bi projektovale sliku istopolnih parova umjesto do sada tradicionalnog načina predstavljanja. Predložena je alternativa da se u slučaju starijih svjetlosnih uređaja postavi naljepnica sa muško-muškim parom ili žensko-ženskim parom na odgovarajuću poziciju semofora koja usmjerava kretanje i ponašanje pješaka u saobraćaju”, naveli su oni.

1 komentar

  1. Hiya, I’m really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and net and this is actually frustrating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com