PROTESTI: Noć u šatorima provelo oko 300 ljudi - Volim Podgoricu

PROTESTI: Noć u šatorima provelo oko 300 ljudi

Noć u šatorima, koji su postavljeni na Bulveru Svetog Petra Cetinjskog, provelo je oko 300 građana, kao i skoro svi lideri Demokratskog fronta.

Podsjećamo da su juče u Podgorici, ispred zgrade Skupštine Crne Gore, počeli protesti Demokratskog fronta i kako su najavili organizatori trajaće sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi, a to su formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.

Nakon političkog dijela protesta na kome su govorili lideri DF-a, nekoliko stotina građana je ostalo ispred zgrade crnogorskog parlamenta i provelo noć u šatorima.

Potpredsjednik Pokreta za promjene i funkcioner DF-a Koča Pavlović, je noć proveo sa okupljenim građanima, i najavio da danas očekuju dolazak još građana, te da će tokom dana biti postavljeno još 100 šatora.

„Veoma smo zadovolnji jučeršnjim okupljanjem. Imali smo veličanstven skup. Prema našim procjenama protestu je prisustvovalo između 6.000 do 7.000 ljudi“, kazao je Pavlović.

Prema njegovim riječima tokom prethodne noći nije se previše spavalo, a učesnici i organizatori protesta su, kako je rekao, sumirali utiske od prethodnog dana.

On je najavio i da će se tokom dana realizovati razne društveno-političk i zabave aktivnosti, a u 18.30 je zakazano novo okupljanje.

I građani koji su bili noć proveli ispred zgrade Skupštine kažu da su zadovoljni i da će ostati dok se zahtjevi DF-a ne ispune.

„Ovdje je puno entuzijazma. Malo smo spavali ali se ne žalimo. Bićemo uporni i okupljaćemo se do ispunjenja naših zahtjeva“, kazao je jedan Nikšićanin.

Podsjećamo da je zbog protesta DF-a, koji će kako je najavljeno trajati danima, obustavljen saobraćaj u pojedinim djelovima grada, a i gradski prevoznici su promijenili redovnu trasu saobraćanja.

(cdm.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com