Šok radnika u Majdanpeku: Umjesto plata dobili ZLATO! - Volim Podgoricu

Šok radnika u Majdanpeku: Umjesto plata dobili ZLATO!

Radnici Zlatare Majdanpek neprijatno su se iznenadili kada su umjesto plata dobili zlato, a kako je potvrdila radnica te zlatare u dopisu medijima, umjesto deset plata koje im je firma ostala dužna dobili su zlatne dukate i lomljeno zlato.

” Ja ne znam kako su nam tačno računali ali znam da sam za deset plata koliko mi je firma bila dužna, dobila zlato koje mogu da prodam za 60.000 ili za 100.000 pa ispada da sam cio mjesec radila za 10.000 dinara i plus nijesam dobila novac nego zlatnike”, navela je ona.

Ipak, ta radnica smatra da takav potez poslovodstva nije fer, da su radnici zakinuti i traži da se cio slučaj ispita.

Agencija za privatizaciju raspisala je prije nekoliko mjeseci poziv za prodaju Industrije za preradu metala d.o.o. Majdanpek u okviru koga posluje i Zlatara Majdanpek, ali je postupak prikupljanja ponuda javnim nadmetanjem obustavljen jer nije bilo zainteresovanih i preduzeće nije ni stavljeno na prodaju.

Početna cijena bila je nešto niža od tri miliona eura, novi javni poziv za prodaju raspisan je 12. septembra, a početna cijena je prepolovljena.

Prema podacima Agencije za privatizaciju na kraju 2013. godine, preduzeće ima 323 zaposlena, negativni kapital je nešto manji od 2,5 milijarde dinara, a vrijednost imovine je procijenjena na oko pola milijarde dinara.

Email

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com