UHAPŠEN PODGORIČANIN Z.B. (36): Osumnjičen za 3 pokušaja ubistva - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN Z.B. (36): Osumnjičen za 3 pokušaja ubistva

Policija je uhapsila Z.B. (36) iz Podgorice, osumnjičenog za pokušaj ubistva tri osobe u januaru.

“Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su danas slobode Z.B. (36) iz Podgorice, koji je osumnjičen da je 17. januara, u naselju Stari aerodrom u Podgorici, na štetu tri lica – M.B. (38), D.K. (35) i G.B. (38) iz Podgorice, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju“, navodi se u saopštenju.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Z.B. 17. januara, oko jedan sat i 55 minuta, u ugostiteljskom objektu „The Dalton Brothers Pub“, koji se nalazi u naselju Stari aerodrom, a čiji je osumnjičeni jedan od zakupaca, iz revolvera „Magnum 357“ povrijedio M.B, D.K. i svog brata G.B.

O događaju je tada obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je izašao na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj. Izuzeti predmeti i tragovi su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. ZVDT je kvalifikovao krivično djelo kao teško ubistvo u pokušaju“, kaže se u saopštenju.

Tri osobe, koje su povrijeđene, nakon događaja su hospitalizovane u Kliničkom centru u Podgorici.

Policijski službenici su, dodaje se, istog dana, veoma brzo po obavještenju o događaju, došli do podatka o identitetu osumnjičenog Z.B, koji je nakon izvršenja krivičnog djela pobjegao i za kojim se intenzivno tragalo.

„On je danas u prisustvu branioca pristupio u prostorije CB Podgorica, nakon čega je lišen slobode. Osumnjičeni Z.B. je potom, uz krivičnu prijavu, priveden ZVDT u Podgorici na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo“, kaže se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com