Home / PG INFO / FOTO: DF se izvinio građanima Podgorice zbog problema u saobraćaju

FOTO: DF se izvinio građanima Podgorice zbog problema u saobraćaju

Funkcioner Demokratskog fronta Slaven Radunović izvinio se danas grđanima Podgorice zbog problema u saobraćaju nastalih organizovanjem protesta DF-a.

„Jasno je da su protesti stvorili male saobraćajne probleme građanima Podgorice i na tome im se izvinjamo, ali smo sigurni da oni shavatju važnost ovog protesta i da je to samo mala žrtva koju svi moramo da podnesemo da bi došli do krajnjeg cilja“, smatra Radunović.

On je tokom današnje konferencije za novinare pozvao sve građane Crne Gore da se priključe protestima bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost ili poslitičko opredjeljenje.

„Jer cilj slobodnih izbora je cilj svakog građanina. Poslije kad ostvarimo taj cilj glasajte za koga hoćete, ali nam pomozite da ostvarimo naše ciljeve i realizijemo prve slobodne i fer izbore“, poručio je Radunović.

Demokratski front DF pozvao je premijera Mila Đukanovića da podnese ostavku i, kako su saopštili, zaustavu eskalaciju političke krize i političkog sukobljavanja.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović, na konferenciji za novinare ispred zgrade parlamenta, podsjetio je da je ključni zahtjev tog političkog saveza pad Vlade.

Prema njegovim riječima, pad Vlade zavisi od Đukanovića.

„Pozivam ga da podnese ostavku, da zaustavu eskalaciju političke krize i politikog sukobljavanja. On je taj koji zahtjevima DF-a može da udovolji svojom ostavkom“, poručio je Bulatović.

Funkcioner DF-a Branko Radulović je naveo da je razočaran pojedinim marginalcima na političkoj sceni koji tvrde da je protest doživio fijasko.

Osnovna misija protesta, prema njegovim riječima, je dosljednost u ostvarivanju ciljeva.

“A hoće li nas noćas biti hiljadu, dvije ili deset, to je relativno. To je važna ali relativna stvar”, istakao je on.

Radulović je kazao da ne želi da se policajci, njihova „braća“ izmoravaju ispred državnih institucija.

“Pozivam, kao potpredsjednik Skupštine, ministra policije da makne ovu vještačklu stramnu ogradu između brace. Između nas koji volimo Crnu Goru isto kao i ovi policiajci koji su s druge strane. Hoćemo da se makne ograde i da radikalno smanji broj ljudi koji obezbjeđuju državne institucije“, poručio je Radulović.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić kazao je da se na protestu brane elementarna radnička prava.

„Ono što je u razvijenim evropskim državama elementarno radničko pravo ovdje je privilegija“, dodao je on.

Na pitanje novinara kako objašnjavaju činjenicu da se opozicione partije nisu odazvale na poziv da napuste parlament, Radulović je kazao da je “nemanja odgovora najbolji odgovor”.

„Da smo doživjeli fijasko i da je bilo onako kako je režim kreirao, onda bi odgovor bio isti sekund. Međutim, ovo pokazuje nešto drugo“, smatra Radulović

On je naveo da očekuje da svako odgovoran u državi pozitivno odgovori. „Očekujem danas ili sjutra odgovor, a onaj ko ne odgovori pred istorijom ne bi u njegovoj koži“, istakao je on.

Na pitanje novinara kako komentariše poziv Krivokapića poslanicima DF-a da se vrate u parlament, Radulović je kazao da bi i on učinio isto.

„Kuku onome predsjedniku parlamenta u kojem nema najboljih poslanika i ,kažu, najboljeg potpredsjednika, tako da bi i ja zvao“, kazao je Radulović.

On smatra da je Krivokapić u velikom problemu.

„Neće šef režima da mu vrati ministre, on bi htio politički da preživi do poziva Crnoj Gori u NATO, ali siguran sam da će posle poziva ili nepoziva on doći ovdje. On je samo u raskoraku nekoliko mjeseci“”, kazao je Radulović.

Bulatović je podsjetio da je jedan od poziva DF opoziciji da se pridruže organizaciji skupa.

„Mi očekujemo, ne pozivamo non stop, bilo bi snažniji protest kada bi se opozicija priključila, ali neka oni odluče sta će da urade“, kazao je on.

Druga ponuda se, kako je naveo, odnosi na sporazum o minimumu političke saglasnosti koja je, kako je podsjetio, otvorena do 1. oktobra.

Bulatović je podsjetio da su pozvali Krivokapića da napusti Vladu.

„Nije zadatak SDP-a da nas poziva da se vratimo u parlament. Parlament je naš koliko i njihov, naš je više nego SDP-a, jer smo nekoliko puta jači, ali je suština da dođemo do fer izbora“, zaklučio je on.

(cdm.me/Foto:Iva Mandić)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com