(FOTO GALERIJA) Knežević: Nema predaje do ostvarenja ciljeva! - Volim Podgoricu

(FOTO GALERIJA) Knežević: Nema predaje do ostvarenja ciljeva!

Večeras nas je više nego sinoć, a sjutra će nas biti više nego noćas, kazao je lider Demokratske narodne partije DNP Milan Knežević trećeg dana protesta opozcije ispred Skupštine Crne Gore. Na platou ispred parlamenta okupilo se oko 1.000 građana. Oni su i dalje pod budnim okom policijskih snaga. Na početku protesta organizatori su podsjetili na zahtjeve opozicije a to su pad aktuelne i formiranje prelazne vlade, kao i organizovanje fer, slobodnih i demokratskih izbora.

(foto: Volim Podgoricu)

“Nema što ovih dana DPS nije izmišljao. Još samo da su rekli da ćemo isporučiti atomsku bombu građanima. Nema sukoba u DF-u i spremni smo ako treba i da dočekamo Đurđevdan ovdje. Nema predaje do ostvarenja naših ciljeva”, istakao je Knežević.

Potpredsjednica Radničke partije Željka Savković kazala je da je premijer Milo Đukanović prije 25 godina zaigrao partiju šaha sa građanima Crne Gore.

“Sa svojim pionima i lovcima rastrčali ste se po državi, ko vas nije slušao eliminisali ste ga. Đukanoviću, najviše ga boli kada ga ovako spominjete. On odlično zna da je gospodstvo davno izgubio. Ostatak svojih piona preko medija huška da napadamo na miliciju. Zaboravio je da je milicija naša braća, sinovi, sestre, muževi. Zaboravili ste kolike su im plate, sagnite glavu ispred njih nijesu ludi da udaraju na svoj narod. Gotov je”, poručila je Savković.

Predstavnik radnika Radoja Dakića Milan Vukčević kazao je da je premijer Milo Đukanović mukotrpnim radim izgradio samo kriminal i legalizovao pljačku:

“Čuli ste da je premijer rekao da neće dozvoliti da se ruši ono što su mukotrpno stvorili. Neka vidi što se radi sa fabrikom Radoje Dakić. Legalizovana pljačka znači da se imovina može kupiti za jedan eura. Milo Đukanović je lažov i to je lako dokazati. Znate da smo za vrijeme njegove vladavine bili upućeni i na inflacije, ratove, sankcije. On je sistemskom greškom došao na mjesto premijera, došao je sa ulice i ima uličarski rječnik. Ko je on da kaže poslaniku bitango. Hajmo da nas čuje: “Milo, bitango””, uzvikao je Milan Vukčević, a okupljeni građani su mu se pridružili u skandiranju.

Prema njegovim riječima, od kad su počeli protesti sedam osoba je izvršilo samoubistvo.

“Vlast koja ne poštuje narod treba da bude smijenjena. Samo neka mu se oduzme imunitet, znaću ja šta da mu kažem kad ga sretnem na ulici. Ko ne može da vlada sa sobom ne može ni narodom. Milo, sram te bilo”, poručio je Vukčević.

“Mi smo saborci u borbi protiv kleptokratije. Dolazim iz bp gdje su osnovne životne namirnice kao gorivo postale luksuz. Uporni smo i istrajni da poručimo: Milo, dosta je bilo”, naglasio je predstavnik građana sa sjevera Dragan Radević koji je pozvao sugrađane da se priključe protestima u što većem broju.

On se zhvalio DF-u što je stvorio priliku da se vlast smijeni. Takođe, pozvao je mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da okupi vjernike i sa njima dođe ispred Skupštine.

“Na razne načine su pokušali da rasture proteste, ali im nije uspjelo. Čak i raspop Miraš. Malo je što su okupirali narod, no oće i crkvu da okupiraju. Građani Crne Gore moraju vjerovati u sebe”, dodao je Radević.

Radisav Korać, funkcioner Partije udruženih penzionera i invalida PUPI, rekao je da su penzioneri prinuđeni da nadniče i rade da bi izdržavali porodicu.

“Sve ovo što je stvoreno, a danas se prodaje i otima to je stvorila naša generacija. Da mi je neko prije 25 godina rekao da se može ovako uništiti država ne bih vjerovao. Međutim, sve je uništeno, radnička klasa je poslata na Biro ili u bilo kakvu penziju. U Crnoj Gori oko 5.000 penzionera prima penziju oko 100 eura. Žao mi je što se na ovaj način borimo za svoja prava. Pitam se šta ćemo mladim ostaviti osim dugova koji se svakog dana nagomilavaju na milionskim iznosima. Budite ovdje uz nas i danas i sjutra i preksjutra. Žao mi je što su ovdje samo nezaposleni, a zaposleni su pored televizora i aplaudiraju onima što nas pljačkaju. Možda bi se i oni pridružili, ali se plaše da ne izgube onih 200-300 eura”, naglasio je Korać.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com