Kotor: Uhapšen osumnjičeni pljačkaš “Rode” - Volim Podgoricu

Kotor: Uhapšen osumnjičeni pljačkaš “Rode”

Kotorska policija je u saradnji sa kolegama iz Pljevalja rasvijetlila krivično djelo razbojništvo počinjeno 16. aprila na štetu marketa „Roda“ u Kotoru i zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo uhapsila M.T. (22) iz Pljevalja.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.T. navedenog dana, oko 21,15 časova, maskiran i uz prijetnju nožem od radnice u marketu „Roda“, koji se nalazi u naselju Dobrota u Kotoru, otuđio 500 eura pazara, nakon čega je pobjegao”, saopšteno je iz Uprave policije

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Kotoru. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. Pretragom terena pronađeni su određeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela a koji su, zajedno sa tragovima izuzetim tokom uviđaja, upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Sveukupne policijske mjere i radnje koje su policijski službenici sproveli na rasvjetljavanju ovog događaja, kao i izvršena vještačenja u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja M.T. i njegovog hapšenja”, ističu u Upravi policije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Osvnovnog državnog tužioca u Kotoru, zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo.

U periodu od početka 2015. godine do danas na području Kotora počinjeno je 10 razbojništava, od kojih je do ovog momenta rasvijetljeno sedam ili 70 odsto.

“Za izvršena krivična djela koja su u prethodnom periodu rasvijetljena otkriveno je i nadležnom tužiocu procesuirano ukupno 14 lica koja su osumnjičena da su počinila ova krivična djela”, kazali su u Upravi policije.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com