Migranti prolaze preko Crne Gore - Volim Podgoricu

Migranti prolaze preko Crne Gore

Sirijski migranti mogli bi krenuti novom rutom kroz Crnu Goru preko Konavla kako bi ušli u Hrvatsku, ocijenjeno je iz Službe za zaštitu i spasavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prenosi “Ajriš Tajms”.

Taj portal prenosi da je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić pisao premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću i tražio od njega da država ne dozvoli izbjeglicama da uđu u tu županiju. Dobroslavić je u pismu tražio od Milanovića da osigura da se turistička sezona u Dubrovniku odvija bez smetnji.

Portparol službe za zaštitu i spasavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Goran Cvjetinović kazao je da bi migranti mogli krenuti južnom rutom put Hrvatske ukoliko Mađarska završi svoju ogradi na granici sa Hrvatskom. “Južna ruta ide iz Grčke ili Makedonije kroz Albaniju i Crnu Goru do Hrvatske i migranti bi mogli preći hrvatsku granicu na Konavlama ili prateći Neretvu”, rekao je Cvjetinović hrvatskim medijima.

“Ajriš Tajms” podsjeća da je Vlada Crne Gore kazala da se sprema za priliv migranata. U tekstu se navodi da bi nova južna ruta bila teža za migrante. “Ta ruta prema Austriji i Njemačkoj bi bila duža, teža i podrazumijeva prelazak više granica nego sadašnja sjeverna ruta, ali razvoj krize je teško predvidjeti jer pojedine države mijenjaju graničnu politiku i čak privremeno zabranjuju ulazak vozila iz susjednih zemalja”, navodi “Ajriš Tajms”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com