Osamnaestogodišnjak primljen u LGBT sklonište, odbacila ga porodica - Volim Podgoricu

Osamnaestogodišnjak primljen u LGBT sklonište, odbacila ga porodica

Stručni tim Centra za socijalni rad posjetio je danas LGBT Sklonište, u kojem trenutno boravi mlađi punoljetnik, koji je iz porodice udaljen zbog svoje seksualne orjentacije. Sa njim su obavili neposredan razgovor i diskutovano je o načinima pomoći s obzirom da je on punoljetna osoba.

“Osamnaestogodišnji homoseksualac iz Podgorice u LGBT sklonište je primljen prije nekoliko dana i tvrdi da je žrtva porodičnog nasilja”, saopšteno je iz LGBT Foruma Progres.

LGBT Sklonište koje se od početka septembra nalazi na novoj lokaciji i djeluje u savremenijim uslovima, pruža podršku i usluge LGBT osobama kojima je porodica uskratila podršku, i boravak u njoj, zbog njihove stvarne, ili percipirane, seksualne orjientacije ili rodnog identiteta.

Sklonište je otvoreno za sve LGBT osobe, od 18 godine starosti, koje se suoče s odbacivanjem i nasiljem u porodici, kao i za one koje uputi  policija i socijalne ustanove.

“Prema štićeniku se postupa u skladu sa razvijenim standardima. Porodica za sada odbija svaki kontakt kako sa njim  tako i sa NVO LGBT Forum Progres u sklopu koje i djeluje sklonište kao socijalni servis”, navedeno je u saopštenju.

Obzirom da je ukazano na postojanje elemanata fizičkog i drugog nasilja u porodici, koje je navodno motivisano njegovom seksualnom orjentacijom, policiji je podnijeto odgovarajuće pisano obavještenje.

Dogovoreno je da LGBT Forum Progres i Centar za socijalni rad u narednom periodu zajednički pokušaju kontakt sa porodicom štićenika i kroz blisku komunikaciju i saradnju pokušaju naći održivo rješenje ovog slučaja.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com