MEDOJEVIĆ: Izađite iz kafića, ugasite kompjutere, dođite da osjetite život - Volim Podgoricu

MEDOJEVIĆ: Izađite iz kafića, ugasite kompjutere, dođite da osjetite život

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević zapitao se šta se desilo sa Crnom Gorom posljednjih 25 godina.

“Nekada je čast Crnogorcima bila na prvom mjestu, šta se desilo Crnogorci sa vama,” zapitao je on.

“Nekada su se ljudi poznavali po hrabrosti. Mi smo se kao mladi učili da je čast, obraz, poštenje nešto zbog čega se glava gubi. Šta se desilo za 25 godina? Đe ste Crnogorci? Pozivam studente da dođu jer sam ja nekada predvodio studente baš pred ovu zgradu. Izađite iz kafića, ugasite kompjutere, dođite da osjetite život. Ovih dana piše se nova istorija Crne Gore”, ocijenio je Medojević.

Koordinator grupe građana  “Alternativa“ Vesko Pejak pozvao je sve političke partije, NVO i ostale kolege iz civilnog sektora da se priključe protestima, navodeći da se “Crna Gora ne brani na Facebooku, Twiteru ili u medijima” već ispred Skupštine, “na slboodnoj teritoriji”.

“Ako hoćete pravdu morate doći za nju,” rekao je on, navodeći da želi da Crna Gora bude civilizovana država u kojoj će se pravda nalaziti u sudovima, zaštita u policiji a lječenje kod ljekara.

DF protest

Foto Filip Roganović

“Crna Gora sada nije civilizovovana zemlja,” rekao je on.

Funkcioner Nove iz Berana Radojica Živković ispričao je da je opozicija osvojila vlast u Beranama tako što se ujedinila, aludirajući da bi to trebalo da uradi i na državnom nivou.

Poslanik DF-a Slaven Radunović rekao je da je više od 20 profesora Univerziteta Crne Gore podržalo proteste. On je pročitao imena svih, a među njima su  Milojica Jaćimović, Zoran Lakić, Savo Laušević, Vladimir Božović, dekan PMF-a Žana Kovijanić, Mara Šćepanović, Raško Bulatović, Borko Vujišić, Sanja Bauk, Srđa Pavlović, Biljana Lazović, Žarko Leković..

Milun Zogović iz Demokratske narodne partije rekao je da „od svih zuluma koji su se dešavali Crnoj Gori kroz istoriju, najteži onaj koji sprovodi Milo Đukanović i njegovi janjičari“.

„Najnovija laž koju projektuju režimski mediji je da su ovo protesti praznih šatora. Ja im odavde poručujem da povedu računa o njihovoj vladi praznih glava i da ne brinu za naše šatore koji se iz dana u dan šire na jedinoj slobodnoj teritoriji Crne Gore“, kazao je.

Prema riječima Zogovića, Crna Gora se danas dijeli na one koji su već slobodni i one koji će se u narednim danima odvažiti da to postanu.

„Talas promjena zahvatio je Crnu Goru i sve je manje onih koji sumnjaju u našu odlučnost da istrajemo. Panika i strah uselili su se u režimske redove, pa šefovi obezbjeđenja dolaze svakodnevno da prebrojavaju naše šatore“, kazao je on.

DF protest

Foto filip Roganović

Nnezavisni poslanik Mladen Bojanić rekao je da nije došao na protest da podrži neku političku ideologiju.

“Ovdje smo da pomognemo da se ostvari cilj – fer i demokratski izbori. Nemam lični problem ni sa Đukanovićem, Vujanovićem i Markovićem. Ne borim se protiv njih, već protiv sistema koji su stvorili. Ja ih nazivam ribarima ljudskih duša i oni su stvorili svijet u kojima je profit iznad ljudi. Ajmo svi da se borimo protiv toga. Citiraću Mešu Selimovica ‘Boj se ovna, boj se govna a kad ću živjeti’. Vidim da se ne bojite ni jednog no drugog, zato sam ubijeđen da ćemo istrajati”, naglasio je Bojanić.

Radovan Tošković iz Radničke partije poručio je da se samo upornim i zajedničkim protestima može prekinuti agonija siromaštva i propadanja. „I nema odlaganja za tu žrtvu koju moramo podnijeti“.

„Okupatorska vlast nema milosti prema građanima koje decenijama pljačka. U ovakvim okolnostima, naš biološki nestanak je neminovan i zato imamo svetu obavezu da na protestima u Podgorici svrgnemo okupatorsku vlast i povratimo naše dostojanstvo življenja“, rekao je on.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com