Milić BOJKOTUJE, Lekić VAGA, Bečić i URA ĆUTE - Volim Podgoricu

Milić BOJKOTUJE, Lekić VAGA, Bečić i URA ĆUTE

Lider  SNP Srđan Milić jedini je opozicioni lider koji je prihvatio poziv Demokratskog fronta na bojkot parlamenta, dok su iz Demosa “Vijestima” kazali da će o tome odlučiti na osnovu dinamike protesta i zavšnih bilansa.

Poslanik DF Slaven Radunović pozvao je ostatak opozicije, osim Pozitivne, da napusti skupštinske klupe i da se ne vraća u parlament do raspuštanja Vlade. Milić je kazao da ne namjerava učestvuje u radu parlamenta: “Insistiramo da se o inicijativi DF-a prethodno izjasne svi koje su pozvali na bojkot parlamenta.

Do jasnog odgovora pozvanih političkih subjekata  i moguće sjednice GO SNP-a, kao predsjednik partije i poslanik ne namjeravam učestvovati u radu parlamenta”.

Dok iz  Demokratske Crne Gore,  URA i Pozitivne  nijesu željeli da odgovore hoće li se odazvati pozivu Fronta, iz Demosa je “Vijestima” saopšteno da sadašnjem   DF-u žele puno uspjeha na protestima kao i da će glasati za prelaznu vladu ako taj predlog stigne u parlament.

“O bojkotu ćemo odlučiti autonomno na osnovu prestojeće političke dinamike. Ako treba već u jesenjem periodu, a nakon završnih bilansa protesta. Pokretanje krupnih opozicionih inicijativa Fronta putem medija i preko mikrofona na protestima, bez pokušaja neposredonog, ravnopravnog, demokratskog dogovora, ne smatramo adekvatnim metodom”, kazali su u Demosu.

URA: Ovakvi izbori su besmisleni

Besmisleno je učestvovanje na izborima koji obiluju zloupotrebama državnih resursa i manipulacijama, ocijenili su predstavnici pokreta URA na sastanku sa šefom Delegacije EU Mitjom Drobničem.

Predsjednik URA Žarko Rakčević i potpredsjednici Dritan Abazović i Rade Bojović ocijenili su da  “tektonske promjene” koje se dešavaju na političkoj sceni  dovode u pitanje legitimitet parlamenta i Vlade, navodeći da su u toj partiji za institucionalne promjene. Drobnič je rekao da  Skupština treba da bude  mjesto za političku raspravu.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com