Predstava “Moja Bosna” u KIC-U 2. oktobra - Volim Podgoricu

Predstava “Moja Bosna” u KIC-U 2. oktobra

Predstava “Moja Bosna” iz Poljske biće izvedena u petak, 2.oktobra, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 21 sat, a u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra.

Riječ je o predstavi koja je nastala po tekstu Katažine Knihalske (Katarzyna Knychalska) u režiji Jaceka Glomba, a uloge tumače: Alina Čiževska, Magda Drab, Helena Ganjalijan, Marta Karmovska, Jan Kohanovski, Hubert Kulač, Adam Pjetšak, Albert Pišk, Bartoš Tužinjski i Gžegož Vojdon.

Predstava “Moja Bosna” donosi priču o poljskim reemigrantima koji su pred kraj XIX vijeka otišli u Bosnu iz Galicije, Volinja i Bukovine, a nakon1945. godine su se vratili u Poljsku i naselili se u okolini Boleslavjeca, grada u zapadnoj Poljskoj, u Donjoj Šleziji, blizu poljsko-nje­mačke granice.

Junake ove istorijske balade u kojoj su fragmenti tragični i potresno isprepleteni sa scenama koje su u velikoj mjeri komične, gledamo iz tadašnjih situacija i okrutnih borbi svih protiv svih.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici KIC-a po cijeni od 3 eura svakog radnog dana od 9 do 20 časova, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237.

 Više info – Stefan Rakočević, organizator 067 757 575

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com