Uhapšen M.A. iz Podgorice zbog poziva na nasilnu promjenu vlasti - Volim Podgoricu

Uhapšen M.A. iz Podgorice zbog poziva na nasilnu promjenu vlasti

Zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promjenu ustavnog uređenja uhapšen je M.A. (66) iz Podgorice koji živi u Herceg Novom. Nakon saslušanja Zamjenik višeg državnog tužioca je osumnjičenog pustio da se brani sa slobode, saopšteno je iz Uprave policije. U policijskom saopštenju se navodi da su službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi sinoć nakon višednevnih aktivnosti, identifikovali i uhapsili M.A. (66) iz Podgorice, sa boravkom u Herceg Novom, zbog sumnje da je na štetu državnih organa Crne Gore i predstavnika državnih organa, počinio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

“Sumnja se da je M.A. u noći između 24. i 25. septembra, 25. septembra u noćnim časovima i 28. septembra, na više lokacija u centru Herceg Novog zalijepio prethodno pripremljene letke, ručno ispisane sadržine, kao i ispisivao grafite, a kojima se poziva na nasilno svrgavanje najviših državnih organa i predstavnika tih organa”, naveli sui z Uprave policije.

Od M.A. je u prostorijama CB Herceg Novi uzeta izjava na, a od člana njegove porodice su oduzeti predmeti koji su, kako policija sumnja, korišćeni u izvršenju krivičnog djela.

O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo.

“Osumnjičeni M.A. je danas, uz krivičnu prijavu, priveden Zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Nakon saslušanja M.A. je pušten da se brani sa slobode”, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com