Bivšoj direktorici Centra za socijalni rad Bijelo Polje pola godine zatvora - Volim Podgoricu

Bivšoj direktorici Centra za socijalni rad Bijelo Polje pola godine zatvora

Sudija Dragan Mrdak u Osnovnom sudu u Bijelom Polju izrekao je danas zatvorsku kaznu od šest mjeseci bivšoj direktorki Centra za socijalni rad za Bijelo Polje i Mojkovac Zlati Lukač (56), zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

U prvom stavu optužnog prijedloga zamjenice Osnovnog državnog tužioca Ljubice Jelić piše da je Lukač 4. oktobra 2012. godine u svojstvu službenog lica direktorice Centra za socijalni rad opština Bijelo Polje i Mojkovac, protivpravno iskoristivši svoj službeni položaj pribavila korist za 49 osoba u pojedinačnom iznosu po 75 eura, na štetu Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Navodi se da je CKB dostavila spisak lica sa nalogom za prenos novčanih sredstava sa žiro računa Centra za socijalni rad.

Prema drugom stavu iz optužnog prijedloga Lukač je 29.juna 2012 u istom svojstvu,protivpravno pribavila korist za 337 lica u pojedinačnom iznosu za većinu  od po 75 eura.

U obrazloženju presude navedeno je da je izvedenim dokazima utvrđeno navedeno krivično djelo, dok je Lukač na glavnom pretresu kategički negirala krivicu tvrdeći da je sve radila po zakonu.

“Ne razumijem kako sam svojim radnjama doprinijela obilježju krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja s obzirom da su lica iz optuženja imala pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Radila sam u skladu sa Ustavom po zakonu i profesionalnoj savjesti te se ne osjećam krivom”, kazala je na glavnom pretresu Lukač.

 

 

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com