Nikšić: Ubio brata, pa čistio tragove? - Volim Podgoricu

Nikšić: Ubio brata, pa čistio tragove?

Nikšićanin Žarko Pavićević (73) uhapšen je zbog sumnje da je ubio  brata Rajka (75),  poznatog hirurga u penziji.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, on je tupim predmetom više puta udario brata koji se nalazio u neposrednoj blizini porodične kuće, a zatim pokušao da prikrije dokaze čisteći tragove.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da je jedan od njihovih rođaka došao kod Rajka negdje poslije 22 sata i tada ga zatekao u gotovo beživotnom stanju.

On je obavijestio Hitnu službu, koja je javila policiji da su dovezli “lice sa vidnim povredama u predjelu glave, bez znakova života“.

Zamjenik višeg državnog tužioca u Podgorici naredio je  da se uradi obdukcija.

Tijelo preminulog transportovano je na Odjeljenje sudske patologije Kliničkog centra u Podgorici, a obducent se u preliminarnom nalazu izjasnio da se radi o nasilnoj smrti.

Komšije su kazale da su o smrti Rajka Pavićevića saznale tek nakon što su ih policijski inspektori pitali da li su prethodne noći čuli da se nešto čudno dešava kod Pavićevića.

Osumnjičeni je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u policiji negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

On će uz krivičnu prijavu danas biti priveden zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici.

Braća Pavićević živjela su zajedno, a ljetos je došlo do požara na porodičnoj kući.

Ubijeni Rajko optužio je brata da je podmetnuo požar i kako “Vijesti” saznaju prvo ročište je trebalo da se održi juče.

Dr Rajko Pavićević, bio je slabog zdravstvenog stanja i nedavno je izašao iz nikšićke bolnice,  gdje je na Odjeljenju hirurgije ležao dva mjeseca.

Hirurg u penziji bavio se i politikom i bio je član predsjedništva nikšiće Socijalističke narodne partije i član Glavnog odbora te stranke.

Uviđaj su obavili službenici nikšićkog Centra bezbjednosti, forenzičari i zamjenica osnovnog državnog tužioca Suzana Milić.

Izuzeti predmeti i tragovi upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja.

UP: Preminuo je na putu do bolnice

Iz policije je sinoć saopšteno da su ubistvo u Nikšiću rasvijetlili u kratkom roku i da je osumnjičen Žarko Pavićević.

“Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je Ž.P. u četvrtak veče, u vremenskom periodu između 19 i 21 čas, u njihovoj porodičnoj kući u Miločanima,  podesnim sredstvom nanio svom bratu R.P. više udaraca u predjelu glave i potiljka, nanoseći mu teške tjelesne povrede. R.P. je od zadobijenih povreda preminuo u transportu do Medicinskog centra Nikšić”, saopšteno je iz policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com