NOVA FAZA PROTESTA: Od ponedjeljka šetnje u svim gradovima - Volim Podgoricu

NOVA FAZA PROTESTA: Od ponedjeljka šetnje u svim gradovima

Više stotina građana okupilo se večeras ispred zgarde Skupštine Crne Gore gdje se već sedmi dan održavaju protesti Demokratskog fronta DF. Kao i prethodnih večeri organizatori su ponovili da će protesti trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, a to su formiranje prelazne Vlade i održavanje fer, slobodnih i demokratskih izbora. Strahinja Bulajić poslanik DF-a je rekao da će večeras nakon zasijedanja okupljenima Koordinacioni odbor protesta i saopštiti zaključke. Njegov koelga iz DF-a Koča Pavlović najavio je da će protesti sjutra preći u novu fazu kada se, kako je rekao, očekuju svakodnevna,brojnija okupljanja i protestne šetnje u svim crnogorskim gradovima.

“Tražim da se našim policajcima isplati svaka dnevnica za naporan posao koji rade ovih dana. U ponedjeljak neka se svi priključe protestima u opštinama gdje je DPS na vlasti kako i priliči slobodnim ljudima. U utorak su jedne  nedobronamjerne novine napisale da će do subote ostati samo govornici. Evo kako primjećujem nijesmo sami. Između ostalih su sa nama  i Podgoričani. Tako se ponaša brat sa bratom”, rekao je Bulajić.

Prema njegovim riječima režim očigledno komunicira sam sa sobom, pa za četvrt vijeka nijesu naučili  osnovna pravila civilizovanosti i javnog komuniciranja.

“Ne vode nas u potpuni ekonomski slom nego i u moralni i duhovni. Došlo je vrijeme kada ovaj sunovrat mora da se zaustavi ako ne, sjutra  će već biti prekasno. Ako Konjević dopusta da mu nad policijom postupa potpredsjednik Vlade onda on mora to javno da kaže”, istakao je Bulajić.

Koča Pavlović je ponovio da je prostor ispred Skupštine slobodno ostrvo postaje sve veće i veće i noćna mora Đukanovića.

“Naši ležajevi jesu na asfaltu, ali svako jutro ustajemo uspravnih leđa i sve odlučniji da ostanemo ovdje do pada Vlade Mila Đukanovića. Đukanović i njegova polumenta ne spavaju uopšte od kad smo oslobodili ovo parče teritorije. Režimsku nesanmicu možete poznati po hitnom uvećanju broja policajaca koji su dovučeni posljednjih dana u Podgoricu i fantomima sa fantomkama na glavama što nas posmatraju sa zgrade u kome će uskoro sjedjeti istinski predsjednik Crnee Gore”, poručio je Pavlović.

On tvrdi da ove proteste podržava i Zapad.

“Mi smo u prethodnom periodu dobijali akademsku podršku, a sada imamo podršku i sa Zapada. To je Danijel Hana poslanik Evropskog parlamenta iz britanske Konzervativne partije koji je preko Facebooka poželio puno sreće i uspjeha predsjedniku PzP-a Medojeviću i svim demonstrantima”, rekao je Pavlović.

Učesnicima protesta večeras se se  pridružili i članovi novoosnovane Studentske omladinske asocijacije OSA.

Predsjednik studentske organizacije OSA Vlado Raičević pozvao je studente i omladinu da dođu ispred Skupštine i “konačno postave temelje slobode i prosperiteta”.

“Mi studenti krećemo od suštinskih problema koji nam ne daju naprijed. Ko nije za javnu sferu života nije ni za kakvu sferu života. Odvažite se da se služite sopstvenim razumom. Da su ovi na vlasti čitali kanta mislili bi kao i mi, ali oni su doktorirali budvansku filozofiju. Ove sto sjede kući pitam čuvaju li rezultat? Ovdje dođite i ne brukajte nam državu i pretke. Dođite da cijela Evropu vidi kako se bajrak slobode vije na Lovćenu kao što se i vazda vio”, poručio je Raičević.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske narodne partije DNP u Bijelom Polju Svetislav Perišić rekao je da će cijeli Bulevar Svetog Petra Cetinjskog biti popunjen ljudima iz svih krajeva Crne Gore.

“Partije DF-a i ostatka opozicije su u dosadašnjim trkama davale rezultate, ali smo uvijek pravili istu grešku. Izlazili smo na izbore za koje smo znali da će biti pokradeni. Režim je ovih dana uhvatila panika pa preko medija i plavih uniformi pokušavaju narod da zaplaše. Ne idemo, ostajemo do kraja ovdje. Pošto nas naziva državnim neprijateljima, poručujem Đukanoviću da je Crna Gora naša država i volimo je najviše”, istakao je Perišić.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com