ČETNIČKI KOMANDANT PROTJERAN IZ CRNE GORE: “Došao si da dižeš ustanak”? - Volim Podgoricu

ČETNIČKI KOMANDANT PROTJERAN IZ CRNE GORE: “Došao si da dižeš ustanak”?

Bratislav Živković, četnički komandant poznat po tome što se borio u Ukrajini na strani Rusa, ušao je prije četiri dana u Crnu Goru, ali je već nrednog dana priveden na informativni razgovor i naloženo mu je da napusti državu. Zabranjen mu je i ulazak u Crnu Goru na godinu dana.

bratislav

Živković je morao da plati kaznu jer nije prijavio boravak istoga dana kada je ušao u Crnu Goru.

– Došli su na tan gdje sam bio smješten da me privedu i pitali pritali su me jesam li došao da dižem ustanak. Ja sam, u stvai, htio da putujem u BiH, ali su me vratili sa granice jer mi je, kako su rekli, zabranjen ulazak, pa sam svratio kod prijatelja u Herceg Novi, kaže Živković za portal Volim Podgoricu.

On dodaje da je “izvjesno” da je bio “na oku” službi bezbjednosti i da su ga pratili

-U Crnu Goru sam ušao prvog oktobra. U noći između drugog i trećeg oktobra, državna bezbjednost me privela na informativni razgovor. Kao razlog su naveli činjenicu da nisam prijavio mjesto boravka i platio boravišnu taksu od 0,70 eura, priča Živković.

Rečeno mu je da mora da plati kaznu i napisali iznos od 90 eura na uplatnici.

pasospasos-rjesenje

-Na suđenju koje je bilo odmah sledećeg jutra, rekli su mi da moram da platim kaznu jer nisam platio boravišnu taksu za jedan dan od 0,70 centi. Ja sam rekao da imam kod sebe samo 70 eura, pa su uplatinicu prepravili na taj iznos. Od 30 sati provedenih u Crnoj Gori, 13 sam proveo u policiji na saslušanjima od državne bezbjednosti do granične policije i policijskih patrola. Tada su mi izdalii zabranu ulaska u Crnu Goru na godinu dana, priča Živković koji je još uvek u Crnoj Gori.

Kako kaže, čeka da ga deportuju pošto nema više  novca da otputuje.

-Ne znam čemu ovakav tretman, ja nisam nikakva opasnost za državu, ovdje sam privatno, kao i svaki drugi građanin, kaže četnički vojvoda.

 

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com