Crnogorske preduzetnice na Biznis forumu u Prizrenu - Volim Podgoricu

Crnogorske preduzetnice na Biznis forumu u Prizrenu

Preduzetnice iz Crme Gore, njih 15, posjetilo je Drugi Biznis forum u Prizrenu koji je održan od 1. do 3. okotobra, u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore i Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada.

Drugi Biznis forum u Prizrenu,  okupio je 120 kompanija, privrednih i poslovnih udruženja iz 16 zemalja Balkana i Evrope, domaćini “Prizren Business FORUM-a”, organizacije “Sofra” i “Udruženja zanatlija i biznismena Prizrena” koji su ujedno i inicijatori ovog foruma.

preduzetnice

Na sajmu su učestvovale crnogorske kompanije  “Jela komerc”, Mljekara “Ami prom”, Hotel Aldi i d.o.o. Prizma mont. BFP4  i predstavnici Opštine Rožaje gdje su imali priliku da prezentuju turističke i privredne kapacitete, te Informator o privrednom razvoju Rožaja, koji je pripremio Sekretarijat za ekonomsk razvoj i preduzetništvo.

Preduzetnice su imale mogućnost da upoznaju izlagače sajma,  ekonomske prilike na Kosovu, a kroz poslovne susrete i razgovore došle su do brojnih kontakata, čime se otvorila mogućnost za proširenje tržišta i plasmana svojih proizvoda i usluga.

Domaćini su predstavili  mogućnosti investiranja u industrijsku zonu Prizrena, čije formiranje se očekuje uskoro.

Predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović, ove godine, po drugi put, dobila priznanje za doprinos razvoju preduzetništva na području zapadnog Balkana i jugoistočne Evrope.

– Promocija ženskog preduzetništva ne poznaje  granice, a ovo priznanje mi mnogo znači, jer je to potvrda rada i napretka kada je u pitanju afirmacija ženskog preduzetništva, kaže Dautović koja predsjedava i  Balkanskim udruženjem žena.

Sajam u Prizrenu je okupio je brojne predstavnike kosovske Vlade, poslanike, lokalne vlasti Prizrena, delegacije privrednika, investitora, poslovnih udruženja i pripadnike medija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com