PODGORICA: Zetagradnja traži 6 miliona od Glavnog grada - Volim Podgoricu

PODGORICA: Zetagradnja traži 6 miliona od Glavnog grada

U Pri­vred­nom su­du odr­ža­no je pri­prem­no ro­či­šte spo­ra po tu­žbi Ze­ta­grad­nje ko­ja tra­ži od Glav­nog gra­da na­kna­du šte­te od 5,9 milona eura jer su mo­ra­li da gra­de pod­zem­ne ga­ra­že po­što Glav­ni grad ni­je iz­gra­dio pla­ni­ra­nu jav­nu ga­ra­žu na Sta­rom aero­dro­mu.

Spor­ne ga­ra­že su is­pod objek­ta u Blo­ku 6 na Sta­rom aero­dro­mu, dok je pre­ma va­že­ćem DUP-u bi­la pred­vi­đe­na iz­grad­nja jav­ne pod­zem­ne ga­ra­že iz­me­đu Blo­ko­va 6 i 7.

Pu­no­moć­nik Ze­ta­grad­nje Bi­lja­na Vuk­sa­no­vić ka­za­la je da osta­je pri svim na­vo­di­ma iz tu­žbe i pred­lo­že­nim do­ka­zi­ma.
– Pre­ma va­že­ćem DUP-u iz­me­đu Blo­ka 6 i 7 na Sta­rom aero­dro­mu bi­la je pred­vi­đe­na iz­grad­nja pod­zem­ne jav­ne ga­ra­že, dok u Blo­ku 6 na ko­jem je Ze­ta­grad­nja gra­di­la stam­be­ne objek­te iz­grad­nja pod­zem­ne ga­ra­že ni­je bi­la pred­vi­đe­na, ali je tu­že­ni uslo­vio tu­ži­o­ca ra­di do­bi­ja­nja sa­o­bra­ćaj­ne sa­gla­sno­sti da is­pod Blo­ka 6 iz­gra­di pod­zem­ne ga­ra­že – ka­za­la je Vuk­sa­no­vić.

Ona je is­ta­kla i da su u od­no­su na te okol­no­sti pred­lo­ži­li do­ka­ze.

– Pred­la­že­mo vje­štače­nje po vje­šta­ku ar­hi­tek­ton­ske stru­ke sa za­dat­kom da uvi­dom u DUP ko­ji je bio na sna­zi u vri­je­me kad je iz­da­ta gra­đe­vin­ska do­zvo­la tu­ži­o­cu da utvr­di da li je bi­la pred­vi­đe­na iz­grad­nja jav­ne ga­ra­že G2 sa 305 ga­ra­žnih mje­sta iz­me­đu Blo­ko­va 6 i 7, da li je DUP-om bi­la pla­ni­ra­na iz­grad­nja pod­zem­ne ga­ra­že is­pod objek­ta tu­ži­o­ca, da li je u glav­nom pro­jek­tu tu­ži­o­ca bi­la pla­ni­ra­na pod­zem­na ga­ra­ža od­no­sno da li je glav­ni pro­je­kat re­vi­di­ran iz­grad­njom pod­zem­nih gara­ža kao i da se vje­štak iz­ja­sni šta se da­nas na­la­zi na mje­stu gdje je bi­la pred­vi­đe­na iz­grad­nja jav­ne ga­ra­že G2 – po­ru­či­la je Vuk­sa­no­vić.

Pu­no­moć­nik Glav­nog gra­da Dra­go­ljub Ras­po­po­vić is­ta­kao je da pu­no­moć­nik Ze­ta­grad­nje u tu­žbi ni­je do­sta­vio do­ku­men­ta­ci­ju o iz­grad­nji pod­zem­ne ga­ra­že iako je nave­de­no da će to uči­ni­ti naj­ka­sni­je na pri­prem­nom ro­či­štu.

– Tra­ži­mo da Ze­ta­grad­nja do­sta­vi do­ku­men­ta­ci­ju ka­ko bi se u cje­lo­sti mo­gli iz­ja­sni­ti na tu­žbu. Uko­li­ko ne ci­je­lu do­ku­ment­ci­ju, on­da bar dio ko­ji bi po­tvr­dio na­vo­de iz tu­žbe- po­ru­čio je Ras­po­po­vić.
Su­di­ja Pri­vred­nog su­da Bor­jan­ka Zo­go­vić na­lo­ži­la je pu­no­moć­ni­ku Ze­ta­grad­nje da u ro­ku od osam da­na do­sta­vi su­du tra­že­nu do­ku­men­ta­ci­ju, te na­red­no ro­či­šte za­ka­za­la za 4. no­vem­bar.

 

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com