PROTESTI: Policija zabranila širenje na druge gradove - Volim Podgoricu

PROTESTI: Policija zabranila širenje na druge gradove

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije nijesu odobrila proteste Demokratskog fronta, koji su najavljeni za sjutra u 15 crnogorskih gradova, jer prijave nijesu podnijete u skaldu sa procedurom i nijesu bile potpune, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i direktora Uprave policije Slavka Stojanovića.

Podsjećamo da su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Milan Knežević Milutin Đukanović sinoć razgovorali sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, i nakon toga  javnosti saopštili neće prekidati proteste.

DF-u, koji je organizator višednevnih protesta sinoć istekla dozvola koju su dobili za postavljanje bine i pratećih objekata na mjestu okupljanja. Ranije su Komunalnoj policiji predali zahtjev za produženje dozvole za postavljanje bine i pratećih objekata ispred zgrade Skupštine, ali još uvijek nijesu dobili zvaničan odgovor.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a će produžiti DF-u te dozvole za još sedam dana. Policija će nastaviti da asistira i obezbjeđuje skup u skladu sa zakonom.

Uprava policije je 25. septembra odobrila održavanje protesta Demokratskog fronta, koji su počeli dva dana kasnije, preko puta zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Tada je saopšteno da će zbog održavanja protesta u Podgorici na nekim bulevarima i ulicama saobraćaj biti obustavljen, te da će to javno okupljanje će biti snimano.

Inače, iz policije je tada saopšteno da će saobraćaj u širem centru grada biti obustavljen od početka pa sve do završetka okupljanja, a datum završetka protesta nije bio preciziran.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com