Džavid Šabović: Nije vam smetalo kad ste vi došli sa ulice na vlast, a ? Tada je sve bilo OK… - Volim Podgoricu

Džavid Šabović: Nije vam smetalo kad ste vi došli sa ulice na vlast, a ? Tada je sve bilo OK…

Odluka poslanika Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i dijela nezavisnih poslanika, da će bojkotovati parlament, već prvog dana rada Skupštine, pokazala je svoj uticaj.

Zakonodavni odbor danas je odlučio da odloži svoje sjednice, dok ne dobije uputstva od kolegijuma da li da radi ili ne, u krnjem sastavu.

Odbor je ipak usvojio odluku o formiranju Odbora za praćenje primjene izbornih zakona, i predložio Skupštini da to tijelo formira po hitnom postupku.

Iako je odbor u formalno-pravnom smislu imao kvorum, Džavid Šabović, imao je dilemu da li da rade ili ne.

“Kako mislite da ovom tkz. krnjom većinom predlažemo Skupštini da raspravlja i usvaja zakone”, pitao je Šabović.

U DPS su tražili da odbor radi normalno, i pozivali se na Ustav, zakone i volju građana.

“U formalno-pravnom smislu mi možemo danas da odlučimo, samo jedno – imamo li kvorum, imamo. Radimo li – radimo. Politički neprijatna situacija, ali nećemo, da se selimo u šatore, bar ja neću”, rekao je Miodrag Vuković.

Šabović je insistirao na tome da za savjet pitaju sekretara Skupštine ili kolegijum, da li da sva tijela i plenum, rade ubuduće na taj način, bez članova dijela opozicije, dok oni ne odluče da se vrate u parlament.

U DPS takva ideja je potpuno neprihvatljiva, čak su krenule i oštre optužbe na račun Šabovića.

“Ja vas molim da ne sjedite na dvije stolice. Vaš glas predsjedavajućeg je isti kao moj……Nemojte da ucjenjujete, ja ako odem, vi nećete imati kvorum, itd. Znači ako ste ovdje budite tu, ovdje i daj da glasamo.” rekao je poslanik DPS-a Radovan Obradović.

Obradović se i dalje pozivao na poštovanje zakona, i spočitao Šaboviću, da su oni kao poslanici plaćeni od naroda da dolaze na sjednice i da ne smiju da se bahato ponašaju sa novcem poreskih obveznika.

“A da si ti na ulici šta bi tražio, šta bi ti onda bio izgovor. A da si tamo s njima.  A kad si došao sa ulice , je li to bilo formalno-pravno ovo a? A kad su tvoji došli sa ulice šta je bilo? Kako ste došli nego sa ulice. Tada ti je sve bilo ok. Ajde svoga posla”, poručio je Šabović Obradoviću.

Rasprava između Šabovića i Obradovića u jednom trenutku se usijala.

“Odlučite se hoćete li ostati ili ne, ako nećete da idemo, poručio je Obradović.

“A ko si ti da to meni kažeš”, pitao je Šabović Obradovića koji ga je pitao ko je on da odlučuje.

“Ja o sebi odlučujem” rekao je Šabović. “Pa odlučite se”, kazao je Obradović.

Situaciju je donekle pokušao da smiri poslanik DPS Ljuiđ Škrelja.

“Ja mislim da si predsjednik i sve je ok. Ne treba mi ništa. Među jednakima. Ti si predsjednik i uvažavam te. Ali budite prvi, prvi po svemu” rekao je Škrelja.

Šabović je ipak uspio da izgura svoj stav. Odbor se danas izjasnio samo o izmijenjenoj odluci da se fomira Odbor za praćenje primjene izbornih zakona.

“Ova odluka je ista kao što je bila i prethodna, osim što sada dajemo mogućnost ostalim kolegama iz opozicije, koji žele, a kojih je dosta, jer nije čitava opozicija DF, tu je Pozitivna, tu je SNP, tu su nezavisni poslanici, ima dovoljno poslanika opozcije koji mogu da se rasporede, kako oni žele i kako se dogovore, po paritetnoj osnovi sa nama iz vladajuće koalicije”, kazala je Draginja Vuksanović

Predloženi odbor imao bi 14 članova, po sedam iz vlasti i opozicije. Skupštini je predloženo da odluku o njgeovom formiranju usvoji po hitnom postupku.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com