KOLO DUGO 6 KM U NOVOM SADU! A nijedna TV ga nije prenijela (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

KOLO DUGO 6 KM U NOVOM SADU! A nijedna TV ga nije prenijela (VIDEO/FOTO)

Ukupno 12.360 folkloraša u narodnim nošnjama igralo je juče kolo u Novom Sadu i tako ušlo u Ginisovu knjigu rekorda kao najveće i najduže kolo.

kolo6

Više od 12.000 učesnika iz 290 kulturno-umjetničkih društava iz 11 zemalja, zajedno sa dječijim horovima, volonterima i humanitarnim organizacijama učestvovalo je u ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Kolo se igralo na trasi dugoj šest kilometara na Futoškom putu, Bulevaru Evrope, Bulevaru vojvode Stepe i Bulevaru kneza Miloša, koji je bio zatvoren za saobraćaj.

kolo4

kolo8

kolo1

Gotovo 300 autobusa stiglo je u grad na četiri mjesta, a dočekali su ih motoraši iz novosadskih klubova i sproveli do osnovnih i srednjih škola širom grada.

kolo9

Da bi se osigurala regularnost obaranja rekorda, svaki učesnik je imao bar-kod, a brojanje se obavljalo na licu mjesta. Rezultat je poslat u London, odakle će nakon nekoliko dana stići potvrda novog rekorda.

kolo3

“Kolo za Ginisa” ima humanitarni karakter u vidu podizanja svijesti o problemima i sve većem broju ljudi oboljelih od dijabetesa.

I dok su Novosađani uživali u ovoj predivnoj manifestaciji, ostatak Srbije je revoltiran. Na društvenim mrežama se izlila ljutnja što nijedna televizijska stanica sa nacionalnom pokrivenošću nije prenijela ovaj zaista nesvakidašnji događaj.

– U Novom Sadu se danas skupila sva pozitivna energija Srbije. Narodno kolo dugo 6 km sa preko 12000 izvođača. I za očekivati je bilo da se ni jedna TV stanica nije udostojila preneti ovu lepotu uživo.
Uživaj Srbijo u rijaliti programima, to si i zaslužila.
Novi Sade, bravo za radost, jedinstvenost, složnost, ljubav i naravno za hiljade osmeha u jednom danu!, napisala je Smiljana Stanković na Fejsbuku

kolo10

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com