PLJEVLJA: 290 porodica prima socijalnu pomoć - Volim Podgoricu

PLJEVLJA: 290 porodica prima socijalnu pomoć

U Opštini Pljevlja materijalno obezbjeđenje porodice (MOP) prima 490 korisnika, što ovu sredinu svrstava u red opština sa malim brojem korisnika socijalne pomoći.

Direktorica Centra za socijalni rad u Pljevljima Branka Danilović kaže da su od tog broja 60 odsto – oko 290 – potpune porodice (oba roditelja i makar jedno dijete), koje podižu djecu a nijedan od roditelja ne radi.

Među korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice je i 110 samohranih majki, a ostalo su stara samohrana lica.

Danilović je rekla da se broj korisnika MOP-a godinama kretao od 450 do 630 koliko je najviše registrovano u pljevaljskom Centru za socijalni rad, te da nema više mogućnosti da se neko pravo ostvari mimo zakonskih propisa. Ističe da se broj korisnika smanjio jer se određen broj ranijih korisnika iselio iz Pljevalja, a neki su uspjeli i da pronađu zaposlenje. Ona je kazala da je izrazito težak i položaj korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, naročito porodica sa više djece navodeći da petočlana porodica  na ime socijalne pomoći mjesečno prima 120 eura. “Mi ćemo nastojati da pružamo sve vidove pomoći u saradnji sa lokalnom samoupravom, sa školama i drugima i nadam se da ćemo uspjeti da doprinesemo da se popravi ekonomski položaj nekih porodica, naročito onih sa više djece“, rekla je Danilović.

U porastu je broj korisnika tuđe njege i pomoći.

“Taj se broj značajno povećao samim tim što je  na ša opština, u demografskom smislu jedna od najstarijih opština u CG. Prosto nisam vjerovala da imamo toliko starih lica. U nedjelju imamo komisiju a skoro sto lica se javilo. Veliki broj je i oboljelih od raka, naročito mladih, što je najteža kategorija“, rekla je Danilović.

2 komentara

  1. I in the past left a comment on the web site and selected alert me about latest responses. Perhaps there is a way to eliminate that system? I am getting numerous mails.

  2. This douche bag loves his illegal bretheren because hes a itiaen of the world and we should be ashamed of ourselves I got news for you Asswipe get your asswiping ass back to the craphole where you came from with all of your illegal beaners

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com