PODGORICA: Ljekari poslali dijete (2) kući jer mu nije ništa, a ono umrlo iste noći! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ljekari poslali dijete (2) kući jer mu nije ništa, a ono umrlo iste noći!

PODGORICA – Više državno tužilaštvo otvorilo je istragu povodom smrti dvogodišnje V. Lj. koja je preminula u petak nakon što joj je ukazana medicinska pomoć i upućena na kućno lečenje, saznaje Pobjeda.Preliminarni rezultati obdukcije tijela bebe V.LJ., koja je prije dva dana preminula ubrzo nakon što su je iz bolnice ratili na kućno liječenje pokazali su da smrt nije nastupila nasilnim putem, nezvanično saznaju Dnevne novine. Međutim, pravi i precizan podatak o uzroku smrti biće poznat tek nakon što budu izvršena dodatna vještačenja.

U okviru ove istrage, koju je Više tužilaštvo u Podgorici pokrenulo krajem prošle nedelje, uzete su izjave od roditelja bebe, a iz Kliničkog centra Crne Gore je izuzeta medicinska dokumentacija o njenom lečenju. Međutim zanimljivo je da Tužilaštvo do sada još nije tražilo saslušanje ljekara koji su bili nadležni u konkretnom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su djevojčicu u četvrtak doveli kod ljekara u teškom zdravstvenom stanju. Djevojčica je imala visoku temperaturu praćenu povraćanjem i prolivom.

„Posle pregleda je dobila injekciju i uz riječi da nije ništa ozbiljno poslata je na kućno liječenje“, ispričao je izvor Pobjede blizak porodici koji je želeo ostane anoniman. Međutim, uprkos pozitivnim prognozama ljekara, djevojčica je u noći između četvrtka i petka preminula. Iz Kliničkog centra i hitne pomoći nije dobijena potvrda da li je djevojčica pregledana u tim ustanovama.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com