Uhapšen E.S. (24) osumnjičen da je oštetio budžet za 60.000 eura - Volim Podgoricu

Uhapšen E.S. (24) osumnjičen da je oštetio budžet za 60.000 eura

Državljanin Republike Srbije E.S. (24)  iz Novog Pazara, uhapšen je u zajedničkoj aktivnosti policije i službenika Uprave carina zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela krijumčarenje i skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka, čime je oštećen budžet države za iznos od preko 60.500 eura na ime neplaćenih akciza i drugih dažbina za akciznu robu, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

“Sumnja se da je E.S, 18. septembra 2015. godine, sa teretnog motornog vozila, novopazarskih registarskih oznaka, neovlašćeno skinuo carinsku plombu. U ovom TMV se tada nalazilo 1.000 kilograma cigareta (550 kg marke „Winsent“ i 450 kg marke „Merhaba“), ukupne vrijednosti 6.500 eura, bez akicznih markica a za koje je akciza trebalo da bude plaćena u zemlji uvoza, Makedoniji. E.S. je trebalo da sa ovim TMV i cigaretama istupi na graničnom prelazu Kula i izveze ovu robu iz Crne Gore za Makedoniju. Umjesto toga on je, kako se sumnja, ove cigarete istovario na području Opštine Rožaje, čijim je ilegalnim prometom na našem tržištu pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 60.586,25 eura na ime neplaćenih akciza i drugih dažbina”, navodi se u saopštenju.

Nakon toga E.S. je, sumnja se, napustio Crnu Goru, a kada je utvrđeno da u određenom roku nije istupio sa TMV na GP Kula radi izvoza cigareta, policijski i carinski službenici preduzeli su aktivnosti iz svojih nadležnosti.

“Policijski službenici su, u koordinaciji Grupe za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sjever, a u sadejstvu sa Odsjekom za suzbijanje privrednog kriminaliteta, preduzeli aktivnosti na pronalasku lica i vozila. Na graničnom prelazu Dračenovac policijski i carinski službenici su, 02. oktobra, prilikom ulaska u Crnu Goru, kontrolisali vozilo u kojem je E.S. bio suvozač. Pregledom E.S. pronađeno je 7.500 eura”, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacija sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, E.S. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je 03. oktobra priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.

“Sudija za istragu Osnovnog suda u Rožajama je po privođenju za E.S. donio rješenje o pritvoru u trajanju do 30 dana te je stoga ovo lice sprovedeno u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija”, zaključeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com