GLAVNI GRAD: Tražićemo asistenciju policije - Volim Podgoricu

GLAVNI GRAD: Tražićemo asistenciju policije

Nakon što organizatori protesta nijesu uklonili binu i šatore sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u predviđenom roku, komunalni inspektor će preduzeti dalje mjere i radnje u cilju sprovođenja izdatog rješenja i tražiti asistenciju pripadnika Uprave policije.

U saopštenju Glavnog grada se navodi da će komunalni  inspektor Glavnog grada je shodno izdatom rješenu o uklanjanju objekata sa Bulevara danas izvršio inspekcijski nadzor i konstatovao da organizatori skupa nijesu postupili po rješenju.

Podsjetimo, predsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić poručio je jutros da ih sa Bulevara niko neće pomjeriti.

Funkcioneri DF-a sinoć su poručili da će oni stati ispred policije i braniti šatore, odnosno, kako su naveli, slobodnu teritoriju.

Načelnik Komunalne policije Glavnog grada Goran Janković rekao je juče na konferenciji za novinare da komunalna policija, prilikom uklanjanja šatora i mobilijara, u skladu sa Zakonom, može zatražiti i asistenciju policije.

Ranije je Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada Marko Rakočević  je rekao da su demonstranti pričvršćivali šatore na nezakonit način.

“Dobili smo informacije da demonstranti kucaju metalne klinove u asfalt kako bi pričvrstili šatore i spriječili da ih vjetar odnese. To je krivično djelo, jer se na ovaj način uništava saobraćajnica”, istakao je Rakočević.

Protesti DF-a u Podgorici počeli su 27. septembra i od tada je obustavljen saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a ispred zgrade Skupštine su postavljeni bina i šatori.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com