Jedanaesti dan protesta: Učesnici ponovili da neće pomjerati šatore i binu - Volim Podgoricu

Jedanaesti dan protesta: Učesnici ponovili da neće pomjerati šatore i binu

Jedanaestog dana protesta Demokratskog fronta ispred Skupštine okupilo se nekoliko stotina građana. Učesnici su ponovili da neće pomjerati šatore i binu, te da protesti nemaju veze sa NATO pozivnicom.

Nebojša Jušković iz Demokratske stranke jedinstva je svoj govor iskoristio da čestita predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu rođendan.

On je rekao da je protiv ulaska Crne Gore u Evropsku uniju i  dodao da je Putin protiv rastućeg satanizma i fašizma u svijetu.

Nakon toga, okupljeni su počeli da povikuju “Ti si srpski heroj, Putine!”.

Funkcioner DF-a Koča Pavlović čestitao je okupljenima jedanaesti dan protesta i nazvao ih braćom i sestrama.

“Ovo je jedino mjesto gdje se brani Crna Gora. Ovo je jedino mjesto gdje branimo državu koju su ove lovokradice vec pripisale na svoj račun. Zrelo je, gotov je, pobjeda je blizu”, poručio je Pavlović.

Kako je dodao, nadomak su velike istorijske pobjeda gdje će konačno iskoračiti iz provicijalnosti i postati prava država.

“Niko ne stoji iza nas. Ovo su demokratski protesti, jedino politicko oružje koje pokazuje jedinu efikasnost protiv ovog režima. Šatori su postali oružje od kojih se oni plaše. Režim se nalazi u panici, ne znaju šta da rade. Ne damo ovu teritoriju, ovo je naše zajedničko čedo”, poručio je Pavlović.

Kako je dodao, posljednji dani su pokazali da je pravi slogan protesta “dosta je, ne damo više niti dana ovim lupežima”.

“Poruka za prijatelje iz 90-ih-dođite ovdje, donesite svoje zastave. Cetinjani. donesite svoje krstaše”, rekao je Pavlović.

Kako je zaključio, nije prirodno da se DPS odnosi prema državi kao da je prostitutka.

Funkcioner DF-a Milutin Đukanović tvrdi da režim glumi da je snažan i jak.

“Da li ste bilo gdje u Evropi vidjeli da Vlada toliko panično reaguje na proteste? Zašto su u panici? Jer su krivi i nijesu čisti. Oni u panici prave konfuzne poteze”, poručio je Đukanović.

On odgovorno tvrdi da Demokratski front nikad nije bio složniji i jedinstveniji.

“DF je zajednička kuća svih stranaka koje ga čine, i građana. Mi vjerujemo u Božju pravdu i ona ce nam omogućiti da iz istorijske utakmice izađemo kao pobjednici”, rekao je Đukanović.

On je dodao da DF više neće zvati Miodraga Lekića, Gorana Danilovića i Radovana Asanovića da im se pridruže.

Funkcionerka Demokratskog fronta DF Jelisava Kalezić poručila je da je premijer Milo Đukanović juče omalovažio građane.

“Imamo pravo kao slobodni ljudi da kažemo da smo nezadovoljni. Govorimo, ali odgovora nema. Ako nema, moramo jače i glasnije to saopštiti. Mi tražimo izbore i institucionalnu promjenu jer ovi izbori nijesu bili kako valja”, rekla je Kalezić.

Ona tvrdi da protesti nemaju veze sa NATO savezom.

“Ja jesam protiv NATO-a, ali to nije razlog okupljanja. Mi tu temu ne pominjemo”, poručila je Kalezić.

Podsjetimo, predsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić poručio je jutros da ih sa Bulevara niko neće pomjeriti, pa su se tako oglušili o naredbu da pomjere binu i šatore do 10 sati.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, komunalni inspektor će preduzeti dalje mjere i radnje u cilju sprovođenja izdatog rješenja i tražiti asistenciju pripadnika Uprave policije.

Protesti DF-a u Podgorici počeli su 27. septembra i od tada je obustavljen saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com