STIJEPOVIĆ: Realizovali smo sve planirane projekte u Glavnom gradu - Volim Podgoricu

STIJEPOVIĆ: Realizovali smo sve planirane projekte u Glavnom gradu

Svi planirani projekti u Glavnom gradu od početka mandata su realizovani ili su u završnoj fazi, kazao je gradonačelnik Slavoljub Stijepović, navodeći da je zadovoljan postignutim rezultatima.

Govoreći o realizovanim projektima od početka mandata, Stijepović je pojasnio da za neke projekte treba više vremena, za neke manje.

On je ukazao na to i da se moraju poštovati zakonske procedure i obezbijediti sredstva.

“Uvažavajući sve okolnosti, ja mogu u svoje i u ime saradnika da kažem da smo mi zadovoljni sa onim što smo uradili u prvoj godini manadata”, kazao je Stijepović na konferenciji za novinare koja je ogranizovana povodom funkcionisanja gradskih službi u uslovima izazvanim protestnim okupljanjima ispred Skupštine.

On je naveo da ne osporava to da uvijek može bolje i više, ali, kako je dodao Stijepović, u datim okolnostima, sa raspoloživim sredstvima i kompilkovanim tenderskim procedurama, zadovoljni su postignutim rezultatima.

“Sve što smo planirali, realizovali smo ili je u fazi završetka, a jedan dio prjekata koji nismo planirali, poput biciklističkih staza, idemo iznad i ispred dinamike”, naveo je on.

Stijepović je podsjetio da će prva dionica biciklističke staze biti gotova do kraja mjeseca, a drugi koridor od Brda gorice biće, kako je najavio, završen do kraja godine.

Stijepović je, govoreći o asfaltiranju velikog broja ulica u Glavnom gradu i u gradskim opštinama, kazao da su od početka godine uložili tri ipo miliona eura za asfaltiranje ulica u gradu i dvije gradske opštine.

Prema njegovim riječima, novac utrošen na projekte u gradskim opštinama, koji iznosi oko 1,2 milliona eura, pokazuje da se realizuje politika ravnomjernog razvoja grada.

On je podsjetio na asfltiranje glavnih gradskih saobraćajnica od Doljana do Breoča, koje su duge 21 kilometer, za koje je, kako je naveo Stijepović, uzdvojeno 1,2 milione eura.

On je, govoreći o vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kazao da je opština izdvojila preko šest miliona eura.

Gradska opština, kako je naveo, radi na poboljšanju sportske infrastrukture.

“Uradili smo pet sportskih poligona, u prigradskim mjesnim zajednicama, a na Zlatici smo uradili dva stadiona koje vrijede 1,2 miliona eura”, precizirao je Stijepović.

On je naveo da je izgrađeno i deset dječijih igrališta u različitim djelovima grada.

Stijepović je kazao da glavna ulica ima novo ruho. “Dovedena je u red, sređene su fasade. Nastavićemo i da u drugim djelovima grada tako uređujemo naše ulice i zgade”.

Od kapitalnih invisticija, kako je pojasnio, ugovoreno je izvođnje radova na tržnom centru na Koniku.

Stijepović je kazao da je investicija gradskog parlamenta krenula sa mrtve tačke, navodeći da očekuju da je završe do kraja godine.

“Možda i sjednicu 19. decembra, povodom Dana oslobođenja Podgorice, održimo u sali parlamenta”, dodao je Stijepović.

Kada je u pitanju Dom starih, prema njegovim riječima, Glavni grad je sa Vladom dogovorio da taj objekat izmjeste sa bivše lokacije na Stari aerodrom. “U toku je i projekat za izvođenje tog objekta”.

Stijepović je dodao da će usluge Doma starih biti namijenjene za oko 250 korisnika.

On je kazao i da je u toku tender za izvođača za dva vrtića na Starom aerodrumu i Zagoriču za koje je obezbijeđen novac.

Stijepović je kazao da se u Podgorici decenijama čeka na izgradnju gradskog pozorišta.

“Sredstva su obezbijeđena, procedura je završena, čim izaberemo izvođača, završićemo taj kapitalni projekat”, zaključio je Stijepović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com