Rađenović saslušan u Specijalnom tužilaštvu: Obavijestio novinare o hapšenju budvanskih funkcionera? - Volim Podgoricu

Rađenović saslušan u Specijalnom tužilaštvu: Obavijestio novinare o hapšenju budvanskih funkcionera?

Bivši predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović saslušan je juče u Specijalnom tužilaštvu u okviru istrage o curenju informacija povodom hapšenja budvanskih funkcionera sredinom avgusta ove godine i to u svojstvu osumnjičenog, odnosno osobe koja je obavijestila novinare o tajnoj akciji, saznaju Dnevne novine.

Prema nezvaničnim saznanjima tog medija opsežna istraga koja je počela još 17. avgusta ove godine po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, dovela je do sumnje da je upravo Rađenović obavijestio novinare o hapšenju, tako da Tužilaštvu preostaje samo da sazna ko je bivšeg predsjednika opštine informisao o toj akciji.

Prema nezvaničnim izvorima iz Tužilaštva, Rađenović, koji je iskaz dao bez prisustva advokata, navodno je negirao da je on obavijestio novinare o hapšenju. Tužilaštvo već mjesec i po pokušava da utvrdi kako je tajna informacija dospjela do novinara Vijesti koji su ispred kuća osumnjičenih za “aferu TQ Plaza i Jaz” bili prije policije.

U okviru istrage saslušano je više novinara i urednika iz više medija, a u međuvremenu, glavni specijalni tužilac je prije završetka istrage o curenju informacija podnio krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora i urednika Televizije Pink M Gorana Radenovića, jer je navodno lažno optužio službenicu Tužilaštva. Optužni prijedlog protiv Radenovića je, međutim, odbio Osnovni sud u Podgorici.

Iz Tužilaštva su ranije saopštili da će svako za koga se utvrdi da je zloupotrijebio službeni položaj odavanjem povjerljivih informacija snositi odgovornost, bez obzira na to iz koje institucije dolazi.

Tajna akcija kojom je rukovodilo Tužilaštvo izvedena je 13. avgusta. Za hapšenje 13 osumnjičenih koji se terete za zloupotrebu znalo je svega nekoliko osoba. Među tih nekoliko povjerljivom informacijom raspolagali su i novinari Vijesti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com