Stijepović i ambasador BiH: Saradnja u svim oblastima - Volim Podgoricu

Stijepović i ambasador BiH: Saradnja u svim oblastima

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori  Đorđa Latinovića i tom prilikom ocijenio da dvije susjedne i bliske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, prije svega u oblasti ekonomije, kulture, poljoprivrede, trgovine i energetike, ali i naglasio da ona može biti još sadržajnija.

Kako se navodi u saopštenju PG Biroa, Stijepović je kazao da su dobri i prijateljski odnosi snažan temelj za izgradnju još kvalitetnije saradnje, kako dvije države, njena dva glavna grada, tako i ostalih gradova.

“On je, posebno naglašavajući značaj prekogranične saradnje, istakao da je u narednom periodu potrebno dodatno raditi na unapređenju i podsticanju saradnje u svim oblastima koje mogu doprinijetu razvoju naše dvije države, pa samim tim i razvoju cjelokupnog regiona”, navodi se u saopštenju.

Stijepović je predložio organizovanje zajedničkog biznis foruma uspješnih privrednika, kako bi na bazi razmjene iskustava i znanja stvorili mogućnost za uspostavljanje novih oblika saradnke i širenja svojih biznisa u prekogranične i regionalne okvire.

Latinović je, izražavajući zadovoljstvo zbog svog diplomatskog angažmana u Crnoj Gori, naglasio da će se zalagati za dalje unapređenje odnosa koje karakteriše dobra međudržavna saradnja.

“On se saglasio sa Stijepovićem da je u narednom periodu neophodno pokrenuti što više inicijativa koje će imati za cilj podršku ekonomskom razvoju dvije zemlje i boljem infrastrukturnom povezivanju, prije svega kroz izgradnju i rekonstrukciju putnih pravaca koji povezuju Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, ali i region u cjelini”, dodaje se u saopštenju.

Latinović je istakao da je Bosna i Hercegovina već obezbijedila finansijska sredstva za rekonstrukciju i modernizaciju važnog putnog pravca koji povezuje Sarajevo i Podgoricu, ali i dvije zemlje istovremeno.

On je na kraju izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja dvije države, i njena dva grada, u narednom periodu dati snažan impuls realizaciji novih zajedničkih inicijativa i projekta od kojih će najveće koristi imati građani dvije zemlje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com