(VIDEO) PLJAČKA HUMANITARNOG UDRUŽENJA: Jedan stražari sa sjekirom dok drugi krade običnu cijev - Volim Podgoricu

(VIDEO) PLJAČKA HUMANITARNOG UDRUŽENJA: Jedan stražari sa sjekirom dok drugi krade običnu cijev

Prostorije humanitarnih udruženja često su na meti lopova. Tako je bilo i u centru Sarajeva kada su se dvojica mladića odlučila da krenu u pljačkaški pohod usred bijela dana. Jedan je imao sjekiru u rucu i čuvao stražu, a drugi je otišao da ukrade nešto. Uzeo je jednu cijev i pobjegao.

“Ovdje se nećemo baviti činjenicom da je u pitanju pljačka humanitarne organizacije, nećemo se baviti ni činjenicom da su pokušali da ukradu cijev koja ne vrijedi više od 30-40 maraka (oko 2.000 dinara), već je problem što neko šeta centrom Sarajeva, usred bijela dana, sa sjekirom u ruci i pokušava nekom nešto da otme – pa ljudi moji, koje smo dno dotakli? Naši aktivisti su ih stigli tako da su lopovi bacili cijev i uputili se u nepoznatom pravcu”, rekli su iz humanitarnog udruženja Pomozi.ba.

U proteklih pola godine imali su šest pokušaja pljački, a kao još jedan primjer naveli su krađu goriva iz teretnog vozila, koja se dogodila samo nekoliko sati poslije pokušaja pljačke. Vozilo se nalazilo prekoputa njihovog objekta.

 

(klix.ba)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com