Beskamatni krediti za domaćinstva koja se griju na pelet - Volim Podgoricu

Beskamatni krediti za domaćinstva koja se griju na pelet

Ministarstvo ekonomije Crne Gore započelo je sa programom Energy Wood II, koji predviđa obezbjeđenje beskamatnih kredita za domaćinstva za ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase, odnosno pelet i briket.

Kako je saopšteno, u okviru programa građani imaju mogućnost da apliciraju za beskamatne kredite u iznosu do 3.500 eura, sa periodom otplate do pet godina, za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje odnosno peći i kotlova, na pelet i briket.

Zainteresovani građani za predmetne kredite mogu aplicirati u Atlas banci, Hipotekarnoj banci, Hipo Alpe Adria banci, NLB Montenegrobanci i Prvoj banvi.

“Građani će dobiti priliku da pod povoljnim uslovima, zamijene stare sisteme grijanja modernim efikasnim tehnologijama, koje imaju manje operativne troškove i značajno manji negativan uticaj na životnu sredinu”, najavljuju iz resora.

Kompanije koje su stekle status kvalifikovanog distributera i koje će biti zadužene za prodaju, ugradnju, puštanje u rad i održavanje sistema za grijanje odobrenih u okviru programa su Deniko, Elektrovod, Home systems, M-energo inženjering, Plam inženjering i Veneta plamen iz Podgorice, Ening iz Nikšića, konzorcijum Tedeko solar energy i Mazor iz Tivta i konzorcijum Matino company i Grijanje i Mikromont iz Bijelog Polja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com