Zindović tražio da ide u WC, pa pobjegao kroz prozor preko livade! - Volim Podgoricu

Zindović tražio da ide u WC, pa pobjegao kroz prozor preko livade!

Svi centri i odjeljenja bezbjednosti, uključujući i graničnu policiju tragaju za odbjeglim zatvorenikom Jovicom Zindovićem (37), za kojim je raspisana i međunarodna Interpolova potjernica, zbog sumnje da putanja njegovog bijega vodi ka nekoj inostranoj zemlji.

Dok Tužilaštvo i inspektori bjelopoljske policije istražuju da li je Zindović imao pomagače u redovima zatvorske službe, svim policijskim jedinicama izdato je upozorenje da tragaju za teget plavim “Tuaregom” za kojim se vjeruje da je korišćen prilikom bijega pravosnažno osuđenog ubice, pišu Dnevne novine.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, Zindović, koji je inače blizak kriminalnoj organizaciji Darka Šarića, pod sumnjivim okolnostima je dobio dozvolu starješina bjelopoljskog zatvora da u intervalu od 14 do 17 časova posjeti bolesnu majku u mojkovačkom Babića polju.

Pobjegao zatvorenik Jovica Zindović prilikom kućne posjete

Neposredno nakon što je ušao u kuću, zatvorski sprovodnici su ostali da ga sačekaju ispred, iskoristivši njihovu nesmotrenost, Zindović je oko 16 časova pobjegao kroz prozor toaleta sa zadnje strane kuće i otrčao niz livadu. Sumnja se da ga je u blizini kuće sačekao “Tuareg” sa kojim je pobjegao.

U intenzivnoj istrazi Tužilaštva i policiji, preksinoć i juče saslušani su suspendovani načelnik bjelopoljskog zatvora Goran Šćekić, rukovodilac Odsjeka sprovodničkog obezbjeđenja Safet Dizdarević, te dvojica sprovodnika Duško Tomić i Sead Alić, ali i nekoliko Zindovićevih prijatelja, koji bi mogli ukazati na trag bjeguncu.

Prema nezvaničnim informacijama, Zindović je 30. septembra upravi zatvora u Bijelom Polju predao zahtjev za kratak izlazak uz zatvorsku pratnju. Zahtjev je obrazložio obimnom medicinskom dokumentacijom njegove majke, koja zbog teškog zdravstvenog stranja mjesecima nije mogla da ga posjeti.

Ovaj zahtjev je prije nekoliko dana proslijeđen i direktoru ZIKS-a Miljanu Peroviću, a uz njega su priložena i pozitivna mišljenja načelnika zatvora, službe za tretman i službe obezbjeđenja.

Na osnovu tri pozitivna mišljenja, a u skladu sa članovima 31, 32, 33, novog Zakona o izvršenju kazni, Perović je potpisao odluku o kratkom izlasku. Ovu odluku pratile su i jasne instrukcije koje je pomoćnik Perovića za bezbjednosti izdao načelniku Sćekiću, koje, međutim, nijesu primijenjene.

Povodom bjekstva Zindovića juče su se saopštenjima oglasili Vrhovno državno tužilaštvo, Uprava policije i Ministarstvo pravde.

Inače, juče u gradu pod Obrovom nije primjećeno veće prisustvo policije. Jedan policajac pozornik potvrdio je da se traga za Zindovićem navodeći,da su dobili i njegovu fotografiju.

Zindovića je vijeće sudije Vidomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju zbog ubistva Pljevljaka Luke Popovića (29) i nedozvoljernog držanja oružja osudilo je na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri mjeseca zatvora.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com