Nasilje u školi: Drugu iz razreda pesnicom pocijepao slezinu - Volim Podgoricu

Nasilje u školi: Drugu iz razreda pesnicom pocijepao slezinu

NOVI SAD – D.L., učenik osmog razreda u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Novom Sadu, teško je povrijeđen kad ga je u srijedu, na malom odmoru, drug iz razreda S. Ć. udario u stomak i pocijepao mu slezinu.

Povrijeđeni osmak je u teškom stanju prevezen u Dječju bolnicu, a ljekari tek treba da odluče da li će zbog povrede opasne po život morati da mu odstrane povrijeđeni organ.
– Sin mi je rekao da ga je taj učenik udario u stomak. Međutim, ne znam kakav je to udarac bio kad mu je slezina napukla napola. Strahujem za njegovo zdravlje i očajna sam – kaže Vesna Lepčević Arsić.

Majka, koja je još u šoku, kaže da je o incidentu u školi saznala od nastavnika.
– Koškanje je počelo na času. Kad se čas završio i kad su izašli iz učionice, moj David je njega prvi udario po glavi ili po licu. Znači, ošamario ga je, a onda je taj mali njega gurnuo uza zid i udario pesnicom u stomak. To se tako završilo, ali je ubrzo mom sinu pozlilo. Povraćao je, bukvalno je pozelenio. Nije mogao da hoda. Zvali su me i odmah sam došla – priča majka Vesna i dodaje da su odmah kolima Hitne pomoći otišli u Dječju bolnicu.

Ljekari su ubrzo utvrdili težinu povrede.
– Vidjeli su da je slezina napola presječena, jedna polovina skroz smrskana. Imao je i unutrašnje krvarenje. Odmah su ga smjestili u šok-sobu i prikačili na aparate. Ljekari su mi objasnili da postoji mogućnost da se slezina spoji, jer ona je sada kao nožem presječena. A moguće je i da mu izvade slezinu. David trenira fudbal, pa kad je to čuo, ne prestaje da plače – kaže zabrinuta majka.

Vesna nikog ne osuđuje, ali apeluje na roditelje da povedu više računa o djeci.
– Moj David i taj dječak nisu drugovi. Znaju se iz škole i samo su se tu družili, nikada posle časova – kaže Vesna Lepčević Arsić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com