PITALI SMO PODGORIČANKE: Bogat ili lijep i pametan?! - Volim Podgoricu

PITALI SMO PODGORIČANKE: Bogat ili lijep i pametan?!

Teška su vremena došla za dobre momke koji ne voze bijesna kola, nemaju keša za lude provode i zujanje po Budvi, Top Hil, Maximus, klubovi, ovo, ono… Džaba si, kralju, zgodan ko Apolon, džaba ti fakultet, i dva, kad nemaš kinte u džepu.

Džaba ti što si iščitao klasike i filozofe, što znaš ko je ove godine dobio Nobela za književnost i što ne miksaš Froda i Frojda, kada ti ćale nije guzonja ili kad nisi diler droge, pa možeš da si priuštiš jaguara ili džipa i dnevni trošak od tričavih 500 evra.

Džaba ti sve kad ne znaš ni kako izgleda 500 evra u komadu!

Teška su vremena došla za pristojne momke koji traže pristojne cure, ako baš hoćete i po malo tradicionalne, znate one cure koje nisu baš tako liberalne da kače na svaki prst po jednog frajera, pa rotacijom, prvi, drugi, treći… pa opet ispočetka.  Kad ih vidim namaltane ranom zorom, imam utisak da su krenule u lov na jelene a ne na faks ili do Lakovića ili đe već idu u 8 ujutro.

Mi što pišemo, malo smo posebna sorta, nama je i onako teško ugoditi. Svemu tražimo razlog i smisao, postavljamo pitanja i tražimo odgovore.

Pa, rekoh, da malo procunjam po gradu i pitam đevojke, zašto je to tako? Zašto bogati, a ne zgodni i pametni kao ja?!  Poslije ove male ankete, čini mi se da je neko ovdje lud. Pa, gdje su te cure?!

TAMARA (19) studentkinja

– Kao prvo, to nije tačno. Mene prvenstveno zanima da je momak pametan, kulturan, vaspitan. Ako je imućan, utoliko bolje, ali to nije presudno.  Naravno d aje bolje da ima nego da nema,  ali to nije uslov.

-Radije ćeš se udati za bogatog ili pametnog i kulturnog a siromašnog?

– A ko kaže da moram da biram? Pa nisu svi zgodni i pametni siromašni.

MARIJA (25) zaposlena u državnoj instituciji

-Nije važno. Moj momak je i zgodan, i pametan, a nije siromašan. Nije ni bogat, ali je sposoban, puno radi, snalazi se i ništa nam ne fali. Možemo da iziđemo na večeru, da odemo na godišnji, da putujemo. Ako bih trebala da savjetujem nekoga, ne bih mogla. Djevojke različito gledaju na život, neke traže isključivo imućne, ali mislim da ima još mnogo pristojnih i normalnih djevojaka. Ja, recimo, slušam njihove priče, i žale se da nema više pristojnih momaka.

TANJA (29) radi u butiku

-Aaaa, kakvo ti je to pitanje!? Normalno da je bolje da je bogat, ali ako nije, ništa strašno. Mnogo je važnije da je sposoban i vrijedan, pa će zaraditi. Može biti bogat, ali kreten i nesposoban i šta onda? Uostalom, iskreno, rađe bih nekog prosječnog momka, da me voli i da mi je vjeran, nego bogatog koji će da me otpili čim se pojavi mlađa i ljepša.

SANJA (24) apsolvent prava

-Hahhaha, znaš li kako Podgoričanke zovu debelog momka u “golfu 2”? Pi, prasac jedan! A debelog  u “mercedesu”? Uff, medo mali, sladak li je!

-Znam, zato i pravim ovu anketu. Ima ona za zgodnog a siromašnog. Kažu: Lijep li je, greote… Dakle, Sanja, udaćeš se za bogatog ili pametnog?

-E, to je teško pitanje i mislim da to nije tako crno bijelo. Sigurno da se ne bih udala za nekog baš siromašnog, da mi đeca nemaju ljeba. Ali isto tako, ne bih se udala ni za nekog bogatog, a da je budala koja će da me maltretira ili nešto slično. Džaba ti pare, ako treba da živiš sa budalom. Znači, nema odgovora. Sudbina je to.

R.Vračar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com