PODGORICA: Komunalna policija ispraćena sa “slobodne teritorije” - Volim Podgoricu

PODGORICA: Komunalna policija ispraćena sa “slobodne teritorije”

Organizatori protesta ispred zgrade Skupštine Crne Gore poručili su Komunalnoj policiji Glavnog grada da neće napustiti “slobodnu teritoriju”.

Inspektori Komunalne policije su danas oko 13 časova bili ispred Skupštine kako bi pitali organizatore protesta da li će ukloniti šatore i binu, na šta su dobili negativan odgovor.

“Zamolili smo ih da napuste slobodnu teritoriju, što su oni i uradili. Nas odavde niko neće pomjeriti”, rekao je Portalu Vijesti funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević.

On je kazao da su iz Komunalne policije poslali četiri ili pet inspektora.

“Poslali su žene kod kojih se vidjelo da su uznemirene što su došle jer su dobile težak zadatak”, kazao je Knežević.

Medojević: Prelazna Vlada izlaz iz krize

Duboka politička kriza u kojoj se država nalazi može se riješiti samo formiranjem prelazne Vlade i svako drugo rješenje destabilizovalo bi Crnu Goru, poručeno je sa protesta Demokratskog fronta (DF).

Funkcioner tog političkog saveza, Nebojša Medojević, kazao je da je skup koji je održan u petak veče pokazao da se narod ujedinio i da su protesti dobili oslobodilački karakter.

“Već sad možemo konstatovati da su svi ciljevi ovog protesta već dobrano ispunjeni, što je dovelo do haosa u državnim organima koji ovih dana ne mogu da odgovore na legitimne zahtjeve DF-a”, poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, duboku političku krizu u kojoj se država nalazi ne može riješiti sila, nego jedino politička sredstva – formiranje prelazne vlade i ispunjavanje zahtjeva DF –a.

“Svako drugo rješenje bi vodilo u destabilizaciju države i ugrozilo mir i stabilnost Crne Gore”, smatra Medojević.

On je naveo da su za vrijeme trajanja protesta nebrojeni primjeri kjim je pokazano da država ne funkcioniše.

Medojević je podsjetio da je poslednje dešavanje bilo juče kada je čovjek koji nije uspio da riješi probleme vezane za kredite u švajcarskim francima oduzeo sebi život.

“Da je ova država sprovela zakon usvojen u crnogorskom parlamentu, na predlog DF-a, taj bi čovjek bio danas živ”, rekao je on.

ce5ad91390c673bc1fbd1cd21b7a6bec

 

Država, kako je dodao, ne vrši svoju funkciju.

“Ona ne može da sprovede zakone koje parlament usvoji, ne može da obezbijedi poštovanje ljudskih prava i zakona i to dokazuje da je DF bio u pravu i da se iz ove teške političke, ekonomske, moralne i ustavne krize može jedino izaći formiranjem prelazne vlade”, naveo je Medojević.

Upitan da li su podnijeli novi zahtjev za produženje dozvole za protest na bulevaru Svetog Petra Cetinjkog, Medojević je odgovorio da je sva odgovornost na Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Protest je odobren, nije zabranjen, baš na ovom mjestu na negraničen vremenski rok”, odgovorio je on.

Medojević je naveo da će taj ko bude htio da primijeni silu preduzeti odgovornost za stabilnost i mir u državi.

Na pitanje kakve napade režima očekuju, Medojevićje kazao da DF ne vodi brigu o tome kakva će kampanja režima biti protiv njih.

“Dokazali smo da su ovo građanski protesti. Šta će režim raditi, kakve će kampanje i metode koristiti to zavisi isključivo od jednog čovjeka. Sve što se bude deslo biće istorijska odgovornost lično Đukanovića”, rekao je on.

 

5d6a452ce19dbc71b8e1ebc9204e1fcf

On je naveo da se nada da će svi ljudi shvatiti da bi bilo kakva primjena nasilja i sile, i insistiranje na, kako je kazao, zadržavaju nelegitimne vlasti Mila Đukanovića bili duboko anticrnogorski, antipatriotski i ugorzili bi mir i stabilost Crne Gore.

Komentarišući poruku Alijanse da protest neće uticati na odluku o članstvu Crne Gore u NATO, Medojević je podsjetio da je generalnom sekretaru Alijanse, Jensu Stoltenbergu saopštio da protesti nisu anti-NATO.

“Saopšti sam mu da se protesti bave fundamentalnim demokratskim pitanjima a to je kako organizovati fer i demokratske izbore”,zaključio je Medojević.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com