Predrag Jablan vršio teror nad komšijama: Psovao, vrijeđao, maltretirao… - Volim Podgoricu

Predrag Jablan vršio teror nad komšijama: Psovao, vrijeđao, maltretirao…

Predrag Jablan je godinama vrijeđao, maltretirao, psovao i vršio teror nad komšijama u Cetinju. To su juče saopštili svjedoci na suđenju za ubistvo Rajka Mićunovića.

Njihove iskaze advokati odbrane nazvali su pristrasnim.

Jablan se tereti da je krajem prošle godine nakon svađe, na svirep način ubio Mićunovića, zadajući mu 25 uboda nožem.

Sin ubijenog kazao je da se optuženi bahato ponašao prema svima.

“To je počelo prije 15 godina, nakon dvostrukog pokušaja ubistva i tada je ranio dvoje ljudi. Od tada počinje pakao za sve komšije u našem naselju. Umjesto u  zatvor, njega su poslali na liječenje u Dobrotu. Nakon što se vratio sa liječenja, kao da je dobio krila jer je dobio ‘papire’ kojima mu je bilo omogućeno da šikanira ukućane, pa na dalje”, kazao je svjedok.

On je rekao da su njegovi roditelji posljednjih 5-6 godina najviše vremena provodili na selu, da bi izbjegli svaki kontakt Jablanom.

“Znam da je moj otac prekršajno kažnjen sa 20 eura zbog toga što je vrijeđao okrivljenog, ali je i tu svađu on inicirao“, kazao je Mićunović.

Branko M. Borozan (80) je rekao da već 15 godina ne može da uđe u svoju garažu, jer ga je okrivljeni kontrolisao.

“Dosta stanara je napustilo i prodalo stanove i garaže, jer je on pravio teror. Recimo, porodica Ratknić je napustla stan, a oni su izluđeli od Jablana. Njegovo prvo zastrašivanje prema meni se desilo prije 15 godina, kada je upotrijebio oružje. Tada sam bio u garažu, a Jablan je podigao škure na prozoru, provukao ruku i ispalio metak iz pištolja”, kazao je svjedok.

On je ispričao da ga je Jablan jednom napao u garaži.

“Došao je kod mene, dok sam bio u radionici i sa obje ruke me stegao za vrat, nakon čega sam prvi put podnio prijavu protiv njega. Takođe, dok sam išao ka garaži, jednom me pogodila kofa puna vode i udarila me u desnu uho i desno rame. To je 15 godina terora, ne samo mene, nego i čitavog naselja”, kazao je Branko Borozan.

Suđenje se nastavlja 20. novembra.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com