Jovica Zindović pobjegao na Kosovo! - Volim Podgoricu

Jovica Zindović pobjegao na Kosovo!

Osuđenik Jovica Zindović (38), koji je u srijedu pobjegao zatvorskim čuvarima, kako sumnjaju u crnogorskoj policiji, nalazi se na Kosovu. Policija je već alarmirala kolege, kako na Kosovu i Metohiji tako i u Srbiji, piše Dan.

Sumnja se da je Zindović utočište našao u okolini Peći, gdje djeluju kriminalne grupacije koje sarađuju sa klanovima u Crnoj Gori.

Za Ziidovićem, osim Crne Gore, potjernicu je raspisala i Hrvatska, zbog falsifikovanja dokumenata.

„Policijske indicije ukazuju da je on utočište pronašao u okolini Peći, a da je Crnu Goru napustio sa falsifikovanim dokumentima. Sve to ukazuje da je njegovo bjekstvo bilo dugo planirano i razrađeno do najsitnijih detalja. Alarmirana je policija na Kosovu, a vrše se određene provjere“, kaže izvor Dana iz Uprave policije,

Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju pokrenulo je izviđajne radnje povodom bjekstva Jovice Zindovića.

Tužilaštvo je u postupku izviđaja naložilo Centru bezbjednosti u Bijelom Polju da prikupi obavještenja i uzme izjave od pačelnika bjelopoljskog zatvora, službenika zatvorske policije koji su bili zaduženi za čuvanje osuđenika i službenika zatvora koji su odgovorni za njegovu bezbjednost. Osim toga, Tužilaštvo ispituje valjanost dokumentacije na osnovu koje je Zindoviću odobrena posjeta bolesnom članu porodice u Mojkovcu.

Zindović je 13. januara 2013. godine ubio Luku Popovića u sobi žabljačkog hotela “Enigma”. Prema presudi, Zindović je iz „magnuma” pucao u glavu Popoviću, a drugi metak koji je ispalio završio je u ormaru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com