Bogati Bečlija nestao prije 17 godina, pronašli ga u Italiji na ulici! - Volim Podgoricu

Bogati Bečlija nestao prije 17 godina, pronašli ga u Italiji na ulici!

Martina Bohdala, sada četrdesetogodišnjak, rodom iz ugledne familije bečkih ljekara i trgovaca nekretninama slučajno je pronašao jedan italijanski dizajner

 Poslije 17 godina nestali Austrijanac Martin Bohdal pronađen je na ulici u Italiji.

Ovom tada 23-ogodišnjem mladiću izgubio se svaki trag poslije jedne žurke na jezeru u Koruškoj, sve dok jedan italijanski dizajner nije prijavio da je pronašao Bohdala, i koji živi kao beskućnik u mjestu Terlici (Terlizzi), kod Barija.

Martin je rodom iz ugledne familije bečkih ljekara i trgovaca nekretninama. On je  7. avgusta 1998, otišao u koruško mondensko ljetovalište Feldenu na Vrbskom jezeru (Veldem am Wörthersee) na “Žurku u bijelom” (“Fête Blanche”). Poslednji put Bohdal je viđen oko tri časa poslije ponoći. Poslije toga mu se izgubio svaki trag i nije se godinama znalo  gdje se nalazi, da li je mrtav ili živ.

Živi kao beskućnik... Ovako izgledda danas Martin BohdalŽivi kao beskućnik… Ovako izgledda danas Martin Bohdal

Ispred hotela u kojem je Bohdal odsjeo ostao je parkiran njegov Porše. Prvo se mislilo da je bio na jednom od čamaca sa pijanim drugarima, i da je pao u jezero i utopio se. Međutim, sva šestorica njegovih prijatelja su negirala da je on te noći bio na ijednoj lađi. Leš nije pronađen, ni uz pomoć specijalnih kamera koje su danima snimale dno jezera. Roditelji su angažovali i privatnog detektiva. Sumnjalo se da je možda otet, ali za to nije bilo baš nikakvih indicija, a pogotovo ne dokaza.

Srećom, slika Martina Bohdala je ostala na internetu, kao lica koje je se traži kao nestalo. Prije dva mjeseca je Đovani Mele, zaposlen u dizajnerskom studiju Bilancuolo, u svom gradiću Terliciju vidio beskućnika koji je spavao na klupi. Mještani su mu davali hranu i odjeću. Ovaj čovjek, koji nije govorio skoro nimalo italijanski, bi jednom rekao da mu je ime Andreas, drugi put da se zove Zoltan. Mele ga je fotografisao, i pomoću programa za pretraživanje datoteka uporedio lice sa snimka sa ljudima koji se traže kao nestali.

Sličnost je očiglednaSličnost je očigledna

Kompjuter je pronašao da je beskućnik u Terliciju veoma sličan nestalom Bečliji Martinu Bohdalu. Mele je bio zapanjen, jer je i ožiljak na nosu beskućnika bio identičan onome na Bohdalovoj fotografiji prije nestanka. Mele je o otkriću obavijestio italijansku nacionalnu radio-televiziju (RAI), čija je jedna reporterka stigla u Terlici. Uz pomoć prevodioca su pitali beskućnika da li on Martin Bohdal.Shvatio je i nasmijao se. Isto je tako reagovao i na pitanje da li poznaje Vrbsko jezero. Od reporterke se oprostio poljupcem u ruku. Navodno je govorio njemački sa bečkim naglaskom. Italijanska policija, će preko DNA testa utvrditi da li je ovaj beskućnik zapravo nestali Bečlija.

Interesantno je da je upravo u martu ove godine Bohdal i službeno proglašen mrtvim. Međutim, ova informacija nije bila službeno poslata iz suda 19. bečkog okruga u Pokrajinsku policijsku upravu Koruške, i tako je Martinova fotografija nije skinuta sa liste nestalih licima za kojima se traga. Da je eliminisana iz datoteke, Mele ne bi uspio da provjeri i otkrije ko je misteriozni beskućnik.

Ovako je izgledao kada je nestao ... Martin sa 23 godine
Ovako je izgledao kada je nestao … Martin sa 23 godine
(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com