PODGORICA: Policajci tvrde da ih je Borozan UJEDAO - Volim Podgoricu

PODGORICA: Policajci tvrde da ih je Borozan UJEDAO

Podgorička policija uhapsila je Borislava Borozana zbog sumnje da je napao policajce, dok on  tvrdi da su ga policajci napali i pretukli.
Iz Uprave policije je saopšteno da će ti navodi biti provjereni.

Građani su Centru bezbjednosti Podgorica 9. oktobra oko 3.30 časova ujutru prijavili da se u ulici Svetozara Markovića, u blizini restorana Leonardo, čuje buka i galama, zbog čega ne mogu da spavaju.

Policajci su otišli na pomenutu adresu i tamo zatekli Borislava Borozana koji je sjedio na klupi i M.R. koji je stajao nasuprot njemu.

Njih dvoje su se svađali i žustro raspravljali, a inspektor ih je upozorio na ponašanje.

“M.R. je u jednom momentu glavom razbio šoferšajbnu automobila koji se nalazio u blizini, usljed čega se povrijedio”, kazali su u Upravi policije.

Nakon toga, inspektor je pozvao kolege da dođu da mu pomognu.

“Borozan je sve vrijeme vrijeđao i pljuvao inspektora, a sa uvredama na račun policijskih službenika je nastavio i prilikom dolaska patrole i njihovog dovođenja u policijske prostorije”, ističu u Upravi policije.

Kako su dodali, Borozan je, prema izjavama policijskih službenika, po dolasku u CB Podgorica već imao podliv oko oka i više oguljotina, a sve vrijeme se ponašao agresivno prema policijskim službenicima.

Policijski službenici su pozvali Službu hitne medicinske pomoći, kako bi pregledali ove dvije osobe i pružili im pomoć.

“Dok su čekali Hitnu, Borozan je fizički napao policijskog službenika M.D. kojeg je udario po desnoj ruci”, kazali su u Upravi policije.

U međuvremenu je pristigao i Interventni vod a Borozan je, tvrde u policiji, nastavio sa vrijeđanjem i agresivnim ponašanjem.

“Upozoren je da će prema njemu, ukoliko ne prestane, biti upotrijebljena sredstva prinude”, ističu u Upravi policije

Međutim, dodaju, Borozan sa agresivnim ponašanjem nije prestao, već je udario policijskog službenika V.Đ.

“Policijski službenik Ž.M. je potom krenuo da savlada Borozana, ali ga je on tom prilikom ugrizao za šaku. Na kraju je uz pomoć drugih policijskih službenika i upotrebom sredstava prinude – fizičke snage i sredstava za vezivanje savladan Borozan”, objašnjavaju u Upravi policije.

O događajima je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da u odnosu na uvrede na račun policijskih službenika nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti već da se radi o prekršaju, te je Borozan priveden Područnom organu za prekršaje zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu u miru.

Po pristizanju ljekarskih izvještaja o povredama, s obzirom da su policijski službenici M.D, V.Đ. i Ž.M. zatražili ljekarsku pomoć, zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgoriciu je djelo kvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Borozan je stoga, shodno izjašnjenju tužioca, uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden je tom tužiocu u zakonskom roku”, kazali su u Upravi policije.

Nadležne službe MUP-a će, ističu, preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi navodi Borozana o tome da su ga policijski službenici pretukli bili ispitani.

Borozan je Savjetu za građansku kontrolu rada policije podnio pritužbu kojom je ukazao na navodni neprofesionalni tretman policijskih službenika tokom zadržavanja u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

U Savjetu je najavljeno da će razmotriti ovu pritužbu.

“Od načelnika Centra bezbjednosti Podgorica, povodom ove pritužbe, po hitnom postupku, zatražena je dostava kopije zapisnika o zadržavanju Borozana. Od direktora Uprave policije Savjet je zatražio da se izjasni na sve okolnosti i navode iz pritužbe građanina B.B. iz Podgorice. Savjet je direktora Uprave policije zamolio da posebnu pažnju obrati na navode građanina, i naloži odgovarajuće provjere u tom pravcu, o tome da veći broj policijskih službenika nije mogao, i nije uspio, da savlada otpor jedne zadržane osobe”, saopšteno je iz Savjeta.

Osnovnom državnom tužilaštvu su dostavljeni spisi predmeta na ocjenu i odlučivanje kako bi se provjerilo da li u postupanju policijskih službenika ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

 

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com