Francuska: Učenik pucao u profesoricu uz povik “Allahu Akbar” - Volim Podgoricu

Francuska: Učenik pucao u profesoricu uz povik “Allahu Akbar”

Petnaestogodišnji srednjoškolac uahpšen je juče i smješten u pritvor u Chalons-en-Champagni, na istoku Francuske, pošto je pucao u profesoricu iz vazdušnog pištolja uz povik “Allahu Akbar”, kazao je izvor iz pravosuđa.

Učenik srednje tehničke škole u tome gradu ušao je u školsku zgradu noseći zvazdušni pištolj, bombu manje snage i nož, s namjerom da ubije profesoricu s kojom je bio u sukobu, rekao je za AFP tamošnji državni advokat.

“Istražiteljima je rekao da je prošle sedmice skovao plan da profesoricu izbode nožem, a zatim da uz prijetnju otme auto profesorice fizike i zaleti se u policijsku stanicu kako bi poginuo kao mučenik”, dodaje sudstvo.

Učenik je, prenosi sud, u ponedjeljak ujutro sa časa fizike otišao u učionicu za francuski, ali se “u posljednji čas predomislio i profesorici francuskog je samo predao papir u kojem je bio nož, a zatim se mašući oružjem vratio na čas fizike i pucao u profesoricu” koja je “lakše ranjena u ruku”.

Sve učenike je pustio van iz razreda, a zatim je sam nazvao policiju koja ga je bez teškoća privela i pritvorila prije nego ga izvede pred sudiju.

“Mladića će pregledati psihijatar, a policija će istražiti okolnosti njegove nedavne radikalizacije”, dodao je državni advokat.

Francuska ministarka prosvjete Najat Vallaud-Belkacem je u saopštenju izrazila “iskreno saosjećanje i podršku ranjenoj profesorici”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com