PODGORICA: Protesti kidaju živce i prevoznicima i putnicima! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Protesti kidaju živce i prevoznicima i putnicima!

Protest Demokratskog fronta DF, zbog koga je zatvoren dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, izazvao je gužve u gradskom saobraćaju. Zbog trenutnog stanja, prevoznici su promijenili trase koje, kako tvrde pojedini putnici, vozači često ne poštuju.

Podgoričanka, čiji je ime poznato redakciji CdM-a, tvrdi da je na liniji 2-3 (Željeznička stanica – Tološi – Mareza) uzaludno čekala juče tri sata autobus prevoznika Bulatović koji je, kako navodi, zbog novonastale situacije, trebalo da prođe kroz Vučedolsku ulicu.

Kako je kazala, autobus se nije pojavio u vremenskom intervalu od 15 do nekih 18 sati, pa je bila prinuđena da se uputi ka Staroj Varoši i sačeka ga na drugoj stanici.

“Na putu ka Staroj Varoši vidjela sam autobus kojim se prevozim do Tološa i bukvalno sam ga zaustavila na pješačkom prelazu. Bila sam bijesna! Upitala sam vozača zbog čega nije prošao rutom kojom je trebalo, odgovorio mi je da on može da vozi kuda hoće. To je sramota, jer niko od nas nema strpljenja da poslije radnog dana traži autobuse po gradu, ili da plaća taksi kako bi stigao do kuće”, istakla je ona.

Ovaj slučaj nije iznenadio vlasnika gradskog autoprevoznog preduzeća “BLT“ Boža Bulatovića koji tvrdi da su protesti izazvali pravi kolaps u gradu i očekuje da se ubrzo normalizuje saobraćaj.

“Juče je bio prvi radni dan i vozači su se našli u ludilu kada su upali u ogromne gužve. Stoga, pojedini moraju da traže brze izlaze kako bi na vrijeme došli na odredište. Vjerovatno je i vozač na liniji 2-3 morao da se okrene i pođe drugom trasom kako bi izbjegao gužve. Jer ako autobus stigne na odredište sa pola sata zakašnjenja onda nije trebalo ni da kreće”, rekao je za CdM Bulatović.

On se izvinio putnici i ponudio se da joj nadomjesti putne troškove.

“Trudimo se da ispoštujemo sve putnike, ali je nemoguće funkcionisati u ovakvim uslovima i preletjeti cijele kolone vozila. Ako je putnica oštećena, izaći ću joj u susret i pokriti sve troškove za prevoz. Međutim, i putnici moraju imati malo razumijevanja jer radimo u otežanim okolnostima, nikome ne odgovara ovakva situacija, naglasio je Bulatović.

U jednom su saglasni naši sagovornici – demonstranti se moraju skloniti sa ulice kako bi grad ponovo mogao normalno da funkcioniše.

“Nijesam protiv protesta, samo tražim da se pomjere u park kako ne bi trpjeli ostali građani”, poručila je sagovornica CdM-a.

I Bulatović se nada da će uskoro biti “prohodan” cijeli Bulevar Svetog Petra Cetinjskog.

“Računam da će se protesti završiti i da ćemo se uskoro vratiti starim trasama”, zaključio je Bulatović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com