Podgorički vrtići nemaju za flomastere, djeca kao sardine! - Volim Podgoricu

Podgorički vrtići nemaju za flomastere, djeca kao sardine!

Na roditeljskom sastanku u JU Đina Vrbica, roditelji su dobili obavještenje da ove godine Uprava nema da izdvoji sredstva za papir, plastelin, flomastere…

Iako ogročeni i revoltirani, roditelji su se organizovali da sami kupe neophodna materijal ili da daju novac da se on kupi.

U vrtiću “Bubamara” u centru Podgorice roditelji su sami kupili bojice,flomastere, papire formata A4 za crtanje, pisanje, slagalice, domine, igračke….. Negdje su rodietleji prikuplajli novac da ne bi bilo dupliranja.

Ogorčene majke su tako na Facebook-u postavile pitanje nadležnima šta je sa novcem koji oni daju za boravak djece u vrtiću.

– Želim da mi Ministarstvo Prosvjete Crne Gore objasni što se desilo sa sredstvima opredijeljenim za ove namjene? Da ne ulazim u druge stvari..izgradnja novih vrtića i ostale šarene laže…. I samo da naglasim, vaspitačima svaka čast u kakvim uslovima rade sa našom djecom, kaže Tanja Zečević Miranović. Ona je na svom FB profilu napisala da djeci fali prostor.

– U ucionici u kojoj je moj sin 20 m2 njih je 52! Guraju se i svađaju a nemaju sa čime da se zaposle jer nema gore navedenog materijala, kaže Zečević Miranović.

Nevenka Bošković Ćirović naglašava da se djeci u jaslama svakodnevno donose pelene od kuće.

-Ako im nosimo svakodnevno jednokratnih pelena koliko traže, roditelji na kraju kupuju dva do tri pakovanja, pola kući – pola vrtiću, a košta 25 do 30 eura. Jasleni uzrast nema svoje toalete, a pranje ruku i higijena – ništa!, navodi Ćirović.

Danas se u medijima pojavio izvještaj Državne revizorske institucije koji je utvrdio da se sredstva koja roditelji uplaćuju za hranu u vrtiću, 40 eura mjesečno, troše nenamjenski.

Uzeli djeci iz usta pola miliona eura!

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com