BUDVA: UHAPŠENO VIŠE OSOBA! IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE MILOŠA MAROVIĆA! - Volim Podgoricu

BUDVA: UHAPŠENO VIŠE OSOBA! IZDAT NALOG ZA HAPŠENJE MILOŠA MAROVIĆA!

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva jutros je u Budvi uhapšeno još nekoliko osoba u okviru istrage koja se vodi oko prodaje i razmjene 26.000 kvadrata u zeleđu plaže Jaz.

Kako “Vijesti” nezvanično saznaju, riječ je o zaposlenima u AMD Budva, Zavodu za izgradnju Budve i još nekoliko firmi, a oni su povezani sa tenderom koji je Opština raspisala u oktobru 2008. oko prodaje zemlje.

Bivši direktor Zavoda za izgradnju Budve Stevica Dragović je među privedenim osobama, potvrđeno je Televiziji Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo dalo je nalog Upravi policije da se slobode liše tri lica.

„Slobode je lišen S.D. za kog se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja. Dva lica, za čije je lišavanje slobode takođe izdat  nalog, nisu dostupna. Riječ je o M.M. i M.V. za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja“, navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva .

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, u pitanju su Miloš Marović i Marko Vujović.

Marović je sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Vujović je kum Marovića.

U okviru ove afere status svjedoka saradnika dobio je bivši gradonačelnik Rajko Kuljača i bivši direktor AMD Budva Igor Trnski, dok su osumnjičeni bivši gradonačelnik Lazar Rađenović, vlasnik budvanske firme “Megapromet” Miodrag Mitrović, bivša direktorka budvanskg Katastra Mirjana Marović, te procjenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević i Ljubiša Baćević upućeni u istražni zatvor.

Dragović je bio osuđen na godinu zatvora zbog “zloupotrebe ovlašćenja u privredi podstrekavanjem” u slučaju AMD Budva.

Dragović, Trnski i još nekoliko osoba su u slučaju AMD Budva proglašeni krivima da su državnu imovinu Auto-moto društva Budva upisali na privatne firme i pokušali da pribave protivpravnu imovinsku korist od preko tri miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com