RADULOVIĆ: MUP nema osnova da nas silom miče odavde - Volim Podgoricu

RADULOVIĆ: MUP nema osnova da nas silom miče odavde

Pokušaj uklanjanja bine i šatora sa platoa ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici mogao bi imati nesagledive posljedice, za koje bi odgovornost snosio ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, pošto je on čovjek koji odgovara za svaku intervenciju jedinice MUP-a, poručio je funkcioner Demokratskog fronta Branko Radulović na današnjoj konferenciji za novinare.

Radulović je izjavu Konjevića da je Ministarstvo spremno da asistira komunalnim službama prilikom uklanjanja mobilijara ispred Skupštine nazvao “krajnje problematičnom”.

„Podsjećam Konjevića da su ovi naši protesti duboko utemeljeni u Ustavu i zakonima i nema nikakvog osnova za bilo kakvu intervenciju“, kazao je on.

Prema njegovim riječima, protesti su u proteklih 17 dana pokazali da su uistinu multietnički, crnogorski, građanski, mirni i slobodni, navodeći da nema nikakvog osnova ni za kakvo pravno nasilje, prenosi Mina.

“Strašno me zaboljelo to što Konjević proteste upoređuje sa nekim komunalnim problemom u Beranama. Mi se borimo za slobodu i demokratiju, mi nijesmo komunalni problem“, naglasio je Radulović.

Radulović,pak, nije želio da precizira šta podrazumijeva pod mogućim nesagledivim posljedicama.

„Sve što se pod tim podrazumijeva, sve napišite, a sve je to jasno. To će ući u istoriju“, rekao je Radulović.

Komentarišući odnos opozicionih partija prema radu parlamenta, Radulović je naveo da DF priznaje i prihvata samo ukoliko im se pridruže u potpunom bojkotu.

„Svi oni koji će djelimičnim prisustvom da daju neki legitimitet ovoj protivustavnoj, nelegitimnoj i korumpiranoj Skupštini, oni će i za mene i za DF biti saučesnici i pioni Mila Đukanovića. Prije svega to želim javno i glasno da kažem političkoj grupaciji koja je nastala DF-u, a to je takozvani Demos i njegov lider Miodrag Lekić“, naglasio je Radulović.

Prema njegovim riječima, to što Demos radi je „čista kolaboracija sa Đukanovićem“.

„Ili neka napuste parlament ili neka ostanu u njemu i budu sluge Đukanovića“, poručio je Radulović, naglašavajući da ne postoji ništa važnije od slobode, slobodnih izbora, poštene vlade i potpune restauracije Crne Gore.

Na pitanje da li je DF odustao od ideje pokretanja glasanja nepovjerenja Vladi u parlamentu, Radulović je kazao da postoji samo jedan uslov, a to je da se formira vlada koja bi bila stavljena od kopremijera, koministara i gdje bi bila potpuna kontrola od vrha prema dolje.

“Ništa drugo ne postoji, to je jedina istina“, poručio je Radulović.

Podsjetimo, uoči današnjeg zasjedanja, više desetina ljudi okupilo se na bulevaru pored Skupštine, dok su zvižducima ispraćali poslanike, koji su u zgradu parlamenta uglavnom ušli na sporedni ulaz. Jedino je aplauzom i ovacijama dočekan poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com